Slovenija
19 ogledov

Ne dali, še vzeli bi jim

Danijel Rebolj Nino Verdnik
Medicinska. UM ne bo popravljala razdelitve sredstev. Krajnc vztraja pri odcepitvi.

“Tudi jaz bi si želel biti dekan naše medicinske fakultete (MF), ker bi mi šlo krasno,” je včeraj dogajanje glede odcepitve MF od Univerze v Mariboru (UM) nekoliko sarkastično komentiral rektor Danijel Rebolj.

Zelena luč za odcepitev

Senat MF je namreč v ponedeljek popoldne soglasno sprejel sklep, da “če se sklepi vodstva UM in Upravnega odbora UM glede razdelitve finančnih sredstev nemudoma ne korigirajo, finančna sredstva pa razporedijo pravičneje in po strokovnih kriterijih, se začnejo vse dejavnosti za odcepitev”.

Kot je znano, MF grozi z odcepitvijo, ker naj bi jim UM za letos namenila manj sredstev zaradi prerazporeditve finančnih sredstev med fakultetami. Dekan MF Ivan Krajnc je povedal, da se jim leta 2013 zaradi manj sredstev obeta poslovanje z okoli 450 tisoč evri minusa.

MF najbogatejša

MF je najbogatejša fakulteta na UM,” je dejal Rebolj. “Medicinci dobijo več sredstev kot preostale fakultete. Čeprav smo zmanjšali sredstva na enega študenta z 8.200 na 7.500 evrov, je to še vedno bistveno več od nekaterih drugih fakultet,” je pojasnil rektor.

Ker UM sklepa glede delitve sredstev ne bo spremenila, bodo na MF začeli dejavnosti za odcepitev. “Tudi mi ne bomo preklicali svojega sklepa,” je včeraj popoldne za Žurnal24 zatrdil Krajnc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.