Slovenija
6 ogledov

"Ne delajo v korist MF"

Senat medicinske fakultete rektorju univerze predlaga, da najpozneje v osmih dne Žurnal24 main
Boj. Interese medicinske fakultete proti univerzi branita odvetnika.

"Aktualno vodstvo Univerze v Mariboru," je Ivan Krajnc, dekan mariborske medicinske fakultete (MF), odgovoril na vprašanje, kdo je kriv za posledice, ki so nastale zaradi zamude pri izgradnji novogradnje MF.

Kratek stik
Dekan MF je zato sklical tiskovno konferenco, na kateri je senat mariborske MF vodstvo univerze pozval, naj upošteva sklepe državne revizijske komisije in pritožbo drugouvrščenega ponudnika, da bi se gradnja lahko čim prej začela. Na tiskovni konferenci sta prisostvovala tudi odvetnika Andrej in Boris Kac, ki ju je najela MF. "Najeli smo ju, da branita naše interese proti naši lastni univerzi. Menimo, da univerza ne dela v korist MF," je dejal Krajnc in dodal, da bi morala univerza "takoj odločiti v skladu z izrekom državne revizijske komisije in izločiti tiste, ki jih je komisija izločila, ter izbrati tistega, ki je ostal".

Kot smo že večkrat poročali, se pri izgradnji nove stavbe mariborske MF zapleta. Na univerzi so za 33 milijonov evrov vreden posel že trikrat izbrali konzorcij s poslovodečim partnerjem Meteorit, navezi Begrad-Granit pa je vedno znova uspelo s pritožbo, nazadnje decembra lani. Po mnenju dekana bi, če univerza izbere drugouvrščenega ponudnika, torej Begrad-Granit, lahko že začeli gradnjo.

"Bi se pa kdo drug pritožil"
Boštjan Brumen,
glavni tajnik univerze, je odgovoril, da po njihovem mnenju izbira drugouvrščenega ne bi bila pravilna: "Tudi če bi izbrali izvajalca Begrad-Granit, ne bi bilo nič manj zahtevkov za revizijo. Bi se pa kdo drug pritožil. Na univerzi nimamo nobenega interesa, da bi zavlačevali izgradnjo." Pojasnil je, da evropska in državna sredstva še niso ogrožena, saj morajo gradnjo začeti do leta 2013, sredstva pa počrpati do konca leta 2015.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.