Slovenija
45 ogledov

"Ne deluje v interesu zavoda"

Jernej Završnik, direktor ZD, je že začel postopek razrešitve predstojnika, saj Žurnal24 main
ZD Adolfa Drolca. Vodja urgentne službe ni podal odstopa. Razrešitev v teku.

“Razrešujejo me, ker sem se zavzemal za višjo raven oskrbe bolnika. To pomeni organiziranje urgence znotraj Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, le na takšen način zagotovimo mnogo boljšo raven obravnave bolnika,” pojasnjuje Štefek Grmec, predstojnik enote nujne medicinske pomoči, ki je del Zdravstvenega doma (ZD) dr. Adolfa Drolca Maribor.

Postopek razrešitve
Strokovni svet ZD je namreč soglasno sprejel sklep, da direktor zavoda Jernej Završnik pozove predstojnika, da poda odstopno izjavo. Grmecu namreč očitajo, da ne nastopa in ne deluje v interesu zavoda ter da prioriteta njegovih dejavnosti ni namenjena skupnim interesom zavoda in niti interesom občin ustanoviteljic.

“Direktor je predstojnika pozval k odstopu, česar zadnji ni želel storiti, zato je že stekel postopek razrešitve s funkcije predstojnika, kar je v pristojnosti direktorja,” pojasnjuje Vesna Rečnik Šiško iz ZD.

“Pomemba je oskrba ljudi”
Grmec zagovarja stališče, da bi bila urgentna služba, združena pod eno streho z bolnišnico, za bolnika primernejša. “Če recimo bolnik potrebuje specialista, bo ta poklican k bolniku, kar pomeni hitrejšo in strokovnejšo obravnavo,” razloži Grmec.

Strokovni svet mu še očita, da je sam, kakor tudi še drugi zaposleni v tej enoti, svoje redno delo opravljal v 24-urnem delovnem času. “Takšna prerazporeditev delovnega časa je povsem v nasprotju z obstoječo zakonodajo,” so pisno sporočili iz ZD. “Tako smo delali z vednostjo vodstva,” pa dodaja Grmec, ki ga je s protestnim pismom podprlo 15 zdravnikov iz njegove enote.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.