Slovenija
15 ogledov

Ne en evro, milijon

Če in koliko denarja bo stadion dobil na razpisu MŠŠ, bo znano avgusta. (Foto: N Žurnal24 main
Stožice. Država je le našla 1,4 milijona za šport.

 

Čakanje na uradni da

Posojilo. NLB, NKBM, Abanka, SID banka, Banka Celje, Gorenjska banka in Factor banka naj bi v teh dneh odobrile 115 milijonov evrov vredno posojilo Grepu za Stožice, a uradne pritrditve še ni bilo, čeprav so mediji o tem že poročali. Kot so povedali na NLB, dogovori še potekajo, zatika pa se menda s SID banko.

Stadion v Stožicah bo, če bo izbran na zadnjem javnem razpisu ministrstva za šolstvo in šport (MŠŠ) za sofinanciranje športne infrastrukture in dobil državni denar, čeprav je predsednik vlade Borut Pahor napovedal, da iz državnega proračuna ne bo šel niti evro in čeprav je minister za šolstvo in šport Igor Lukšič zatrdil, da domačega denarja za športne objekte ni.

Največ evropskega, a ...
Res je, da je večina razpoložljivega denarja na razpisu evropskih sredstev (osem milijonov evrov), a bo morala del prek posebnih postavk v proračunu prispevati država, so potrdili na MŠŠ. Evropa namreč ne da denarja, če država ne prispeva deleža. Rezultati razpisa bodo znani avgusta, prijavitelji pa morajo vloge oddati do naslednjega petka. Grep ima sicer za dokončanje stadiona in dvorane časa še dva tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.