Slovenija
19 ogledov

Ne en, pač pa dva glasova prednosti

lokalne volitve Andrej Leban
Po ponovnem štetju glasovnic v Postojni našli Igor Marentič zmagal z dvema glasovoma prednosti. Marentič je dobil 3319 glasov volivcev, Verbič pa 3317.

Postojnska občinska volilna komisija je po ponovnem štetju glasovnic potrdila, da je bil za novega župana na nedeljskih lokalnih volitvah izvoljen kandidat skupine volivcev Igor Marentič. Marentič  je zmagal z dvema glasovoma prednosti.

Zahtevo za ponovno štetje glasovnic so zaradi tesnega izida vložili v volilnem štabu dosedanjega župana Postojne Jerneja Verbiča. Občinska volilna komisija se je nato v sredo odločila, da zahtevi ugodi in ponovno pregleda glasovnice na vseh 30. voliščih.

Predsednica volilne komisije Mateja Geržina je pojasnila, da je komisija ugotovila štiri kršitve, ki pa niso vplivale na izid postopka, zaradi katerega bi bilo potrebno razveljaviti in ponoviti volitve. Na koncu je neuradni izid pokazal, da je Marentič zmagal z dvema glasovoma prednosti pred Verbičem in ne enim, kot je bilo ugotovljeno po prvem štetju. "Marentič je dobil 3319 glasov volivcev, Verbič pa 3317," je povedala Geržina.

Na enem od volišč je sicer komisija ugotovila napačno štetje glasov, na drugem je bila ena glasovnica neveljavna in ne veljavna, kot je bilo sprva priznano, na tretjem volišču je bila oddana ena glasovnica manj, kot je bilo volivcev, na četrtem pa ena več, je kršitve pojasnila Geržina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.