Slovenija
22 ogledov

"Ne glejte vrabca na strehi"

1/7
Žurnal24 main
Na Prešernovem trgu shod v podporo arbitražnemu sporazumu. SD je za prireditev odštela šest do sedem tisoč evrov.

Zbranim so se pridružili tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, nekdanji predsednik republike Milan Kučan in predsednik DeSUS Karel Erjavec. Podpornike arbitražnega sporazuma so nagovorili predsednica LDS Katarina Kresal, predsednik Zares Gregor Golobič in predsednik SD Borut Pahor.

"Ne glejte vrabca na strehi"

Predsedniki koalicijskih strank so pozvali k podpori sporazuma in k čim večji udeležbi na nedeljskem referendumu. "Imate goloba v roki, ne glejte vrabca na strehi," je dejal predsednik slovenske vlade Borut Pahor. "Gre za sporazum, za dolgoročno sožitje med narodoma," je dejal Pahor. "Obrnite se v prihodnost, za pravično mejo, za sožitje. Glasujte za prihodnost, ne preteklost," je pozval Pahor.

Ob začetku shoda se je na Prešernovem trgu že zbrala množica ljudi. Naklonjenost organizatorjem shoda je pokazalo tudi vreme, saj se je po celodnevnem deževanju zvedrilo.

Čas, da potegnemo črto
Kresalova je dejala, da se je po podpisu sporazuma novembra lani "vzpostavil dober mir", in spomnila, da je še julija lani iz Hrvaške v Slovenijo na vlaku z bombami potoval napadalec na premierja. "To prinese hujskaška politika," je dejala Kresalova. Golobič je poudaril, da bi bilo rušenje sporazuma nepopravljiva škoda za Slovenijo in da je čas, da potegnemo črto – črto za, črto na morju in črto k mednarodnim vodam.

Ob shodu tudi zabava
Zbrane so na Shodu za razum zabavali Nikolovski, Zoran Predin, Magnifico ter skupine Papir, Dan D in Mi2. Zanimalo nas je, kako globoko je stranka segla v žep za današnjo prireditev.

"Prireditev je stranko stala nekje med šest in sedem tisoč evri, ker so se glasbeniki odpovedali honorarju," je za zurnal24.si povedal Andrej Hudoklin, svetovalec za odnose z javnostmi stranke SD.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.