Slovenija
21 ogledov

Ne gre se več

Jani Soršak odhaja med odvetnike, odprl bo svoj d. o. o., in trdi: "Iz mojih oma Žurnal24 main
Ozadje odstopa. Ministrica Radićeva naj bi zavlačevala z zakonom, da bi pri varuhu konkurence dosegla, da izreka nižje globe.

"Ne verjamem v dolge odpovedne roke, pa vi?" Tako je Jani Soršak, ki je vladi sporočil, da nepreklicno odhaja z vrha urada za varstvo konkurence (UVK),  odgovoril na vprašanje, ali ni neodgovorno, da hoče oditi že konec meseca, čeprav ima sicer trimesečni odpovedni rok.

Povedal je, da ga je ministrica Darja Radić v kratkem pogovoru sicer poskušala zadržati, a pravi, da ni v njegovi navadi, da bi s komerkoli trgoval. "Da bi UVK končno postal agencija, se govori že šest let. To je v interesu potrošnikov. Edino mi v vsem tem času to še nismo postali,” pove Soršak.

Ker ga je na vrh UVK postavila vlada Janeza Janše, se mu je ob menjavi oblasti stol močno majal, a je dobil nov mandat. Bivši minister Matej Lahovnik meni, da bi Soršakov odstop za Boruta Pahorja moral biti rdeči alarm, saj ima prav Soršak "nesporno največ zaslug za razbijanje tranzicijskih omrežij, ki obvladujejo Slovenijo".

Poznavalci pravijo, da se nanj ni dalo vplivati niti z grožnjami niti darili. Oglobil je kartelno dogovarjanje bank, elektrodistributerjev in žičničarjev. Lotil se je gradbincev in farmacevtov. Ko naj bi Radićeva na enem od sestankov povedala, da ne bo zakona o agenciji, če Soršak še enkrat ne premisli o visokih globah, ki jih izreka, pa je bila to očitno kaplja čez rob.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.