Slovenija
20 ogledov

"Ne hodite delat na črno"

razno 16.12.13. britanska policija, angleska plicija, Police officers speak to t razno 16.12.13. britanska policija, angleska plicija, Police officers speak to t
Britanski policisti so jih prišli posvarit, naj se ne selijo v Veliko Britanijo in naj ne iščejo dela na črno.

Britanska policija zaostruje kampanjo proti preseljevanju iz Vzhodne Evrope, saj bodo po novem letu za Romunijo in Bolgarijo ukinjene delovne omejitve. Delegacija Scotland Yarda je tako obiskala podeželska mesta na severu Romunije in mlade Romune svarila, naj se ne izseljujejo v Veliko Britanijo. Daily Mail poroča, da so policisti Romune opozarjali, da bodo, če bodo službo iskali na črnem trgu, zlahka postali žrtve izkoriščanja ali kriminalnih dejanj.

Romuni naj bi bili po podatkih Daily Maila v Londonu aretirani kar sedemkrat pogosteje kot britanski državljani.

"Gre za podpihovanje"

Ion Jinga, romunski ambasador v Veliki Britaniji, je dejal, da je Romunija popolnoma proti kakršnimkoli kriminalnim dejanjem, katerih povzročitelji so Romuni: "Imamo ničelno toleranco proti kriminalu." Dodal je, da je strah pred valom romunskih in bolgarskih migrantov v prihodnjem letu povsem neupravičen in gre zgolj za podpihovanje politikov in medijev.

Policija pridobiva tujce

Britanska policija se je pred časom odločila, da bo zaposlila tudi policiste iz Poljske in Romunije, ki naj bi dve leti na Otoku pomagali pri prepoznavanju storilcev kaznivih dejanj in njihovi deportaciji. Ti policisti sicer ne bodo imeli dovoljenja za aretacijo in drugih pristojnosti britanskih policistov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.