Slovenija
10 ogledov

Ne kupuje drugih medijev

Včeraj so na Dunajski cesti štirje moški pretepli in okradli poslanca SD Luko Ju Žurnal24 main
Luka Juri. Poslanec se je glede Notranjsko-kraških novic le informiral.

“Ne drži, da se zanimam za nakup Notranjsko-kraških novic, res pa je, da sem se o njih informiral, ko sem slišal, da so naprodaj. Ugotovil sem, da gre za časopis, ki potrebuje veliko nadgradnje – predvsem v smeri spleta – in me kot tak ne zanima,” pove Luka Juri, sicer poslanec SD.

Več branž. Poslanec SD Luka Juri je 60-odstotni lastnik podjetja Modri Val, ki zastopa blagovno znamko Microfila in prodaja električne skuterje. Je tudi polovični lastnik Primorske.info, ki ima istoimenski spletni portal.

Medijsko lastništvo
Juri je kot medijski lastnik prisoten prek spletnega portala Primorska.info (drugo polovico istoimenskega podjetja ima v lasti Sebastjan Kokl, predsednik koprskega odbora SD). Kot pravi, ga lastništvo v katerem drugem mediju trenutno ne zanima. “Zavedam se, da sem kot politik, ki je lastnik medija, javno še bolj izpostavljen, saj gre za občutljivo povezavo,” prizna. Kot zagotavlja, se v uredništvo Primorske.info ne vtika.

Brezplačnik naprodaj
Notranjsko-kraške novice so sicer v lasti podjetnika Dušana Černigoja, ki zanje, kot smo že pisali, išče kupca. Izklicna cena je 300 tisoč evrov. Časopis izhaja v 17.350 izvodih. Brezplačno ga prejemajo gospodinjstva in posamezna podjetja ter zavodi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.