Slovenija
10 ogledov

Ne kupujte v spletni trgovini nikefree.si

Nikefree.si PrtScr Varni na internetu
Si-cert odsvetuje nakup športnih copat na strani nikefree.si. Obstaja namreč možnost, da boste prejeli ne ravno poceni ponaredke ali pa boste ostali čisto praznih rok.

"Tekači in tekačice, močno vam odsvetujemo nakup športnih copat blagovne znamke Nike v spletni trgovini nikefree.si!" je zapisano na strani Varni na internetu.

Kot opozarjajo so vse fotografije in opisi artiklov skopirani iz druge (povsem legitimne) slovenske spletne trgovine. "Spletna trgovina nikefree.si nima navedenih nobenih podatkov o podjetju, ki naj bi stalo za trgovino, zakupljena je s slovensko domeno .si, vendar strežnik gostuje na Kitajskem. Prav tako je pri registraciji domene uporabljen brezplačen elektronski predal hotmail.com, kar je milo rečeno nenavadno, saj vsako legitimno podjetje uporablja lastne elektronske naslove. Edini navedeni kontakt je e-mail (info@nikefree.si), vendar naše sporočilo na ta naslov ni bilo dostavljeno, drugih kontaktnih podatkov pa ni na voljo (telefonska številka, naslov)," poudarjajo.

Plačilo je možno le s kreditno kartico (VISA ali Mastercard), v procesu plačevanja nas usmeri na nekega tretjega ponudnika (plačilni posrednik iz Kitajske), plačilo po povzetju pa sploh ni možno.

Stran še preverjajo

Zanimivo je tudi, da se na strani pojavi logotip Pošta Slovenija, zato lahko sklepamo, da naročilo lahko plačamo po prevzemu (zapisano je namreč, da je dostava brezplačna po celi Sloveniji).

Trenutno na SI-CERT še raziskujejo, kaj v resnici stoji za to spletno "kuliso", vsekakor pa vsem odsvetujejo nakup, saj obstaja zelo velika možnost, da boste prejeli ne ravno poceni Nike ponaredke ali pa gre za lažno spletno trgovino in boste ostali čisto praznih rok.

Komentarjev 3
  • Ivo 21:57 27.maj 2013.

    Je možno, da delate poslovno škodo nekomu s članki?? Zakaj pa ne pokličete kontaktno osebo (navedeno pod reklamacijami), ki je navedena kot "vodja razvoja interneta" pri povsem legitimni trgovini in se pred objavo članka pozanimate o tem??? Rekla, kazala... Preverjanja ...prikaži več bi se lahko lotili bolj profesionalno, jaz sem rabil 5 minut.

  • matjazt 21:15 27.maj 2013.

    kdo misliš, da pa šiva pumo, reebok, adidas?saj vse šivajo v vietnamu in podobnih državah

  • nejansizmu 20:58 27.maj 2013.

    Tudi sicer NE kupujte NIKE sranja - te copate za 1 dolar na dan po 12ur in več šivajo otroci stari 10 let - NIKE - sinonim SUŽENJSTVA!!!