Slovenija
99 ogledov

Ne le granitne kocke

(Foto: bralec Žurnala24) Žurnal24 main
Po spletu so začele krožiti fotografije nedavnih študentskih demonstracij, ki dokazujejo, da v slovenski parlament niso letele le granitne kocke in plastenke, pač pa še marsikaj.

Medtem ko še vedno ni jasno, kdo bo plačal na hramu demokracije povzročeno škodo, so začele krožiti fotografije, s katerih je razvidno, da parlamentu ni bila povzročena škoda le zaradi obmetavanja z granitnimi kockami, plastenkami in ostalimi stvarmi, ki so bile "slučajno pri roki", pač pa je šla študentska kreativnost tudi v tem primeru mnogo dlje.

Kaj je študent ali nemara študentka želela sporočiti z gesto vrženega iz fotografije razvidnega predmeta, je najverjetneje jasno; že stari Slovenci so pri sporočanju stališč do oblastnikov znali precej sočno uporabljati (tudi) spolne organe.

Če že ni povsem spodoben predmet za sporočanje stališč, pa bi bil vsekakor manj škodljiv; če bi parlament obmetavali izključno z gumijastimi predmeti, bi bila škoda – ki jo bomo očitno morali plačati kar davkoplačevalci – vsekakor bistveno nižja.

Da ne gre za fotomontažo, dokazuje fotografija našega fotografa.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.