Slovenija
15 ogledov

Ni ministra? Ni panike!

pisarna Profimedias
V nekaterih medijih bijejo plat zvona, ker ni gospodarskega ministra in poudarjajo, kako velik vpliv ima to na gospodarsko rast, na ministrstvu pa trdijo, da delo poteka povsem po načrtih.

Zanimalo nas je, kateri projekti so se ustavili, kateri načrtovani razpisi niso bili objavljeni in kateri dokumenti čakajo na podpis, ker ni ministra. 

"Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo vodi dr. Dušan Mramor, minister za finance, v funkciji ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo. Sicer pa svoje delo redno opravlja tudi državni sekretar mag. Janko Burgar. Delo na ministrstvu poteka po načrtih in ni upočasnjeno; kar zadeva podpisovanje, so pooblastila podeljena in noben dokument ne čaka na novega ministra," so odgovorili na ministrstvu. 

Čakamo četrtega Cerarjevega kandidata

Spomnimo, Jožef Petrovič je po manj kot mesecu dni ministrovanja odstopil, ker naj bi bil vpleten v kartelno dogovarjanje pri dobavi pisarniškega materiala državi. Premier Miro Cerar se je pred njim odrekel kandidatu Ervinu Pfeiferju, ki je bil na seznamu še ob podpisu koalicijske pogodbe, ne pa več na tistem, ki ga je poslal v državni zbor. Odnesli so ga domnevno sporni posli v Bosni, ko je delal za NLB. Gojko Koprivec pa je od kandidature odstopil tik pred včerajšnjim zaslišanjem v državnem zboru, uradno zaradi zdravja, so se pa v javnosti pojavili očitki povezani s službami, ki jih je opravljal pred tem. 

Peti minister v dobrem letu in pol

Petrovičev naslednik bo že peti minister v dobrem letu in pol. Marca lani je bil imenovan Stanko Stepišnik, ki je zaradi subvencij, ki jih je prejelo njegovo podjetje novembra odstopil, nato je ministrstvo začasno prevzel finančni minister Uroš Čufer, februarja letos pa nato Metod Dragonja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.