Slovenija
17 ogledov

Ne more vsega šenkati

(Foto: Iztok Golob) Žurnal24 main
Graben. Prerekanja zaradi kosa zemljišča zavirajo ureditev kanalizacije in dovozne poti.

Tržič. “Občina se hvali z novo kanalizacijo za evropski denar in čistilno napravo v Kovorju, iz potoka Kovornik pa se še vedno širi smrad,” opozarja Marija Rogelj iz naselja Graben. Kritična je tudi zaradi nedokončane ceste, ki bi olajšala dostop. Oba problema se vrtita okrog lastništva kosa zemljišča.

Smrad in cesta
Pri Rogljevih pravijo, da je smrad iz Kovornika pogosto neznosen. Tržiška občinska uprava se problema zaveda. “Drži, da so cevi z odpadnimi in meteornimi vodami speljane tudi v potok. Pred tem si ne smemo zatiskati oči,” pravi direktor občinske uprave Drago Zadnikar. “Radi bi nadaljevali gradnjo kanalizacije, pa ji Rogljeva zaradi nerešenih zemljiškoknjižnih zadev nasprotuje,” dodaja župan 
Borut Sajovic.

Glede ceste čez potok ali ob njem Sajovic opozarja, da gre za kratko dovozno pot, ki je služila pri gradnji 1. etape kanalizacije v Grabnu, s katero so ob Kovorniku rešili vprašanje plazenja. Lahko bi služila kot cesta, a jo Rogljeva blokira, dodaja.

Pričakuje dogovor z občino

Rogljeva trenj ne zanika. Opozarja, da dovozna pot še zdaleč ni dokončana in da pelje kar čez cevi. Prepričana je tudi, da poteka po njenem zemljišču, zato pričakuje dogovor z občino. “Vsega ne morem šenkati,” pravi.

“Most mora biti javen”
“Most prek vodotoka mora biti kot javen objekt dostopen vsem,” odgovarja Sajovic. “Kot župan si tudi želim, da bi Rogljeva pravico do dostopa omogočila drugim, tako kot drugi prek svojih dvorišč zdaj omogočajo dostop njej,” sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.