Slovenija
13 ogledov

Ne morejo ji do živega

Franci Kek se bo glede interpelacije Kresalove odločil med razpravo, ki bo traja Žurnal24 main
Interpelacija. Zares neodločen, DeSUS vzdržana, Kresalova pa prepričana v podporo.

“Odločil se bom na podlagi tega, kako bo potekala razprava,” je sinoči o tem, ali bo podprl interpelacijo notranje ministrice Katarine Kresal, dejal Franci Kek. Zaresov poslanec sicer meni, da je Katarina Kresal do zdaj odgovorila na vsa odprta vprašanja, se bo pa poslanska skupina Zaresa, katere del naj bi še dvomil, kako glasovati, sestala še pred začetkom razprave o interpelaciji.

Tajno glasovanje?
Pred začetkom seje se bo odločala tudi poslanska skupina SNS. Kot je povedal njen predsednik Zmago Jelinčič, proučujejo možnost, da bi predlagali tajno glasovanje. Da je predlog o tajnem glasovanju sprejet, ga mora potrditi večina poslancev, kar je malo verjetno.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

SNS je včeraj proti Kresalovi zaradi “suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in nevestnega dela v službi” vložila novo kazensko ovadbo.

Najemnina tržna
Podatki, ki jih je včeraj razkril lastnik Ram Investa Igor Pogačar, kažejo, da mesečni obrok lizinga, ki ga Pogačar plačuje banki Hypo, znaša 125 tisoč evrov. Na leto ji plača 1,5 milijona evrov, od notranjega ministrstva pa za oddajanje prostorov dobi na leto 1,6 milijona evrov.

“Najemnina, ki jo plačuje notranje ministrstvo Ram Investu, je primerljiva s tržno ceno ali celo nižja,” pa je za Žurnal24 povedal strokovnjak nepremičninskih cenitev Jožef Murko iz agencije Dodoma. Medtem poslanec SDS Vinko Gorenak opozarja, da je v najemnino všteto dosti garaž, ki bi morale imeti nižjo ceno.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.