Slovenija
26 ogledov

“Ne moremo do bloka”

18 tisoč evrov stane parkirni prostor v garažni hiši Šiška. (Foto: Anže Petkovše Žurnal24 main
Protest. Stanovalci Kogojeve 10 nasprotujejo zapornici na cesti pred blokom.

Podjetje Oberon je na cesti in parkirišču pred blokom na Kogojevi ulici 10 postavilo zapornico, ki ji stanovalci nasprotujejo: “Saj potem nimamo več dostopa do bloka!” Ljubljanski župan Zoran Janković jih je na petkovem protestu pomiril s predlogom, da bodo lahko čez dan v bližnji trgovini dobili ključ za zapornico, če bodo potrebovali odvoz smeti in podobno, ponoči pa bodo lahko tam tudi brezplačno parkirali. Vendar na zadnje Oberon, ki ima v bližini garažno hišo Šiška, še ni pristal.

“Problem je parkirišče”
Janković ne verjame stanovalcem, ki pravijo, da jim ne gre za parkirišče, ampak za dostop do bloka, ker je zapornica postavljena sredi ceste: “Gre za 50 metrov slepe ceste. Ključen problem je parkirišče. Zdaj govoriti, da so lahko tu parkirali 40 let, nima smisla. Je pa to podoben problem kot v drugih velikih naseljih v Ljubljani. Mislim, da je najboljša rešitev, da pred vhodom v taka naselja postavimo zapornice, tako kot smo naredili v BS3.

Stanovalci še vedno upajo, da bi lahko zapornico odstranili, a po petkovem pogovoru so pripravljeni tudi na druge rešitve. Jože Sintič, predstavnik stanovalcev, pravi, da bodo zdaj pripravili predloge in se ta teden sestali z Oberonom. Njegov direktor Jure Paušer odgovarja, da bodo najprej počakali na predloge in se potem odločili tudi glede brezplačnega parkiranja ponoči, ki ga je predlagal župan.

Ena od stanovalk je med protestom izjavila, da želi Oberon tako izsiljevati stanovalce, da kupijo parkirni prostor v garažni hiši, ki stane 18 tisoč evrov. Za 12 tisoč evrov jih je parkirni prostor od 140 okoliških stanovalcev, ki so imeli to možnost, kupilo le okoli 30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.