Slovenija
62 ogledov

Ne najdejo Janše

Razsodba v zadevi Patria Saša Despot
Znova preložili predobravnavni narok zoper predsednika SDS Janeza Janšo. Ni jim uspelo vročiti mu vabila.

Ljubljansko okrožno sodišče je danes ponovno preložilo predobravnavni narok zoper predsednika SDS Janeza Janšo, ki ga kot zasebni tožilec preganja nekdanji svetovalec predsednika republike Danila Türka za gospodarska vprašanja Franci Perčič. Sodišču namreč spet ni uspelo Janši vročiti vabilo.

Tudi osebni vročevalec ni bil uspešen

Predobravnavni narok je bil sklican že pred približno enim mesecem, vendar ga je sodnica Helena Vidic Bizjak preložila, saj Janše, ker mu vabila niso vročili, ni bilo. Tokrat so poskušali z osebnim vročevalcem, a niso bili uspešni. Sodnica je predobravnavni narok zato prestavila na 3. marec.
Perčič Janšo v zasebni kazenski tožbi preganja zaradi domnevne žaljive obdolžitve, in sicer očitkov o Perčičevem sodelovanju z nekdanjo Službo državne varnosti oziroma z Udbo.

Na prvi stopnji uspel

Te očitke pa ni izrekel le Janša sam, temveč so se pojavili tudi na spletni strani SDS v člankih z naslovom Maske padajo in Perčičmeter, objavljenih oktobra 2008 oziroma junija 2009. Perčič je zato vložil tudi tožbo na pravdni oddelek ljubljanskega okrožnega sodišča in na prvi stopnji tudi uspel. Sodišče je razsodilo, da mora SDS Perčiču plačati 4.000 evrov odškodnine, saj da so se obtožbe izkazale za neutemeljene in žaljive. Sodba še ni pravnomočna.

SDS je Perčiča označila za "najbolj zvestega vojščaka iz vrst Službe državne varnosti oziroma Udbe", povezala ga je z "velikim pokom" (afero Patria), sodelovanjem pri aferi Depala vas in zavlačevanjem v stečajnem postopku Elana.

Komentarjev 73
  • pikijakob 16:05 10.januar 2014.

    sodišče naj da na občino kjer ima prijavljeno stalno prebivališče poizvedbo o stanovanju. občina bo povabile sosede, da bodo povedali ali so ga videli tam ali ne. če se ugotovi, da ne stanuje tam, mu bo morala obcina preklicati osebne ...prikaži več dokumente in ga prijaviti na lokalnem centru rdečega križa, tako kot to naredijo klošarjem. problem rešen.

  • dragec 08:24 10.januar 2014.

    Janševski nacionalisti, če opankarje poistovetite s srbi, potem preberite tudi to, da Slovenci nosimo opanke, kot vrsto obuval.

  • Žurnalček 08:23 10.januar 2014.

    Študiral je on to iz knjige Borba i naćini borbe radnićkoga pokreta Jugoslavije i KP za preuzimanje vlasti.