Slovenija
34 ogledov

"Ne odrecite se svojim sanjam"

V Stični na Dolenjskem se je danes odvija lnajvečji katoliški festival mladih v Sloveniji, jubilejna 30. Stična mladih, katerega se je udeležilo okoli 8000 mladih.

Mlade v Stični je nagovoril vrhovni predstojnik don Boskovih salezijancev Pascual Chavez, ki jih je pozval, naj bodo dejavni in naj se ne predajajo malodušju. "Bog ni grožnja za vašo srečo; nasprotno, nihče si ne želi bolj kot on vaše polnosti življenja in ljubezni," je svoj govor začel Chavez in udeležence opozoril, da jih bog ljubi.

Danes se mladi po njegovi oceni soočajo s številnimi in velikimi problemi, ki izhajajo iz pomanjkanja priložnosti za vzgojo in delo ter primanjkljaja referenčnih točk, idealov in pričakovanj za prihodnost, a jih Chavez kljub tem oviram poziva: "Ne prepustite se malodušju, ne odrecite se svojim sanjam. Ravno nasprotno: v svojem srcu gojite veliko željo po bratstvu, pravičnosti, svobodi in miru. Prihodnost je v rokah tistih, ki znajo iskati in najti močne razloge za življenje in upanje."

Festival v celoti organizira in vodi več kot 300 mladih prostovoljcev. Po zaključku Stične mladih se bo Chavez, ki se te dni mudi na obisku v Sloveniji, udeležil še slavnostnega koncerta Slovenskega okteta, jutri pa bo somaševal skupaj s slovenskimi škofi in duhovniki. Somaševanje bo potekalo v cerkvi Matere Pomočnice na Rakovniku, vodil pa ga bo ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.