Slovenija
19 ogledov

Ne ogrožajo zdravja

(Foto: Veronika Rupnik) Žurnal24 main
Puzzle pene UnikaToy, ki jih je Baby Center po obvestilu Zveze potrošnikov Slovenije decembra preventivno umaknil iz svojih trgovin, so varne in ne ogrožajo zdravja vaših najmlajših.

Po rezultatih neodvisnega testiranja pri Zavodu za zdravstveno varstvo Maribor (ZZVM) se pri proizvodnji puzzle pen ne uporablja škodljivih snovi, nevarnih za zdravje otrok.

Baby Center je po prepovedi prodaje vseh t. i. puzzle pen v Belgiji in po priporočilu ZPS 16. decembra lani izdelke nemudoma preventivno umaknil s svojih prodajnih polic.

Zanemarljiva vrednost formamidov
Kot so sporočili iz Baby Centra, so izsledki analize pokazali zanemarljivo vsebnost formamidov, saj so ti prisotni v minimalnih količinah oziroma se v sledeh pojavijo le pri reakciji drugih spojin med obdelavo in postopki proizvodnje.

Tako opravljena analiza ugotavlja, da puzzle pene ne predstavljajo resne nevarnosti za zdravje otrok. Na podlagi poročila ZZVM so se v Baby Centru po posvetu z ZPS odločili, da izdelek vrnejo v prodajo.

Ne ogroža otrok
"Na podlagi zagotovil in rezultatov analiz, ki smo jih prejeli, smo se v Baby Centru prepričali, da izdelek, ki ga ponujamo v naših trgovinah, ne ogroža zdravja naših malčkov. Varnost naših izdelkov in predvsem zdravje njihovih uporabnikov se nam zdi izrednega pomena, zato smo se pri načrtovanju preventivnih ukrepov posvetovali tudi z Zvezo potrošnikov Slovenije," je povedal Jure Tomc, direktor Baby Centra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.