Slovenija
29 ogledov

"Ne ogrožajte varnosti"

V mestnem jedru Izole očitno primanjkuje parkirišč, saj v zadnjem obdobju opažaj Žurnal24 main
Promet. Več parkiranja na intervencijskih poteh. Kazni za nazaj prihajajo.

“Na območju Občine Izola smo letos ugotovili 690 kršitev vozil, ki so bila parkirana na intervencijskih poteh,” so nam povedali na Občini Izola. V zadnjem obdobju je namreč izolska občinska redarska služba zasledila večje število kršitev na področju nepravilnega parkiranja na intervencijskih poteh v starem mestnem jedru Izole.

Globa 80 evrov
Kazni. Po zakonu o varnosti v cestnem prometu je za ustavljanje oziroma parkiranje vozila na intervencijski poti zagrožena globa v vrednosti 80 evrov. V Izoli je bilo v začetku novembra neobračunanih 4.894 plačilnih nalogov; če je vsak vreden le 40 evrov, to znaša okoli 200 tisoč evrov.

Vodstvo občine je zato kar prek oglasne deske javno pozvalo vse uporabnike cest v starem mestnem jedru, naj z neodgovornim parkiranjem ali ustavljanjem na intervencijskih poteh ne ogrožajo varnosti vseh tistih, ki bi v tistem trenutku morda potrebovali pomoč intervencijskih vozil.

Kazni za nazaj
Marsikateremu Izolanu bodo dneve veselega decembra pokvarile položnice za nezapadle prometne prekrške, ki so jim jih letos napisali izolski redarji in jih še niso obračunali. Po navodilu novega župana jih redarji namreč postopoma vendarle izdajajo. Kot smo poročali, je župan Igor Kolenc ob nastopu funkcije ugotovil, da je bilo letos neobračunanih kar 4.894 plačilnih nalogov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.