Slovenija
16 ogledov

"Ne parkirajte konjičkov pod drevesi!"

veter EPA
Prihaja sončno in toplo vreme. Še prej pa nam lahko nekaj preglavic povzročita tudi veter in dež. Mestna občina Maribor je izdala opozorilo pred močnim vetrom.

Danes dopoldne bo na vzhodu države še deloma jasno, popoldne pa se bo pooblačilo. Drugod bo oblačno, v zahodnih in ponekod v osrednjih krajih bo občasno deževalo. Padavine se bodo proti večeru krepile in ponoči zajele vso državo. Možne bodo tudi posamezne nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso).

Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na severozahodu države okoli 9 stopinj Celzija. "Ponekod lahko močneje zapiha veter. V Radencih trenutno piha tudi do 40 kilometrov na uro. Zaenkrat ne kaže, da bo pihalo tako močno kot je sprva kazalo. Lahko pa se kje odlomi kakšna veja" nam je dejal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje.

"Ne zadržujte se pod grmovnicami"

Je pa Mestna občina Maribor na podlagi včerajšnjih napovedi Arsa izdala opozorila glede odloma vej ali delov dreves ter velikih grmovnic ob napovedanem močnejšem vetru v popoldanskih urah. "Občanom in obiskovalcem Maribora priporočamo dodatno previdnost pri gibanju ter zadrževanju pod drevesi in grmovnicami ter tudi pri parkiranju vozil pod krošnjami dreves. V času močnega vetra prav tako odsvetujemo gibanje v parku," so zapisali in dodali, da zaradi napovedanega dežja in že razmočenih tal obstaja tudi večja nevarnost proženja plazov. Zato pozivajo vse, da v kolikor opazijo razpoke ali premike zemljine, da pokličejo na številko 112.

Jutri bo sončno in toplo

Že jutri bo bolje. Zbudili se bomo v sončno jutro. "Od sobote naprej sledi daljše suho in sončno obdobje. Najhujše, kar se lahko zgodi, je kakšna aprilska ploha, pa še ta bo kratkotrajna in ne povsod. Temperature bodo od sobote naprej od 15 do 20 stopinj Celzija, kar je zelo primerno za ta letni čas," nam je že pred dnevi dejal dežurni vremenoslovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.