Slovenija
1786 ogledov

Ne Petrol, Slovenske železnice kupujejo Nomago

Nomago Nomago
Najprej bodo kupili polovico, v štirih letih pa bi lahko odkupili še preostanek podjetja.

Po dolgih pogovorih za odkup podjetja Nomago, ko je iz dogovorov odpadel tudi Petrol (ta je za polovico celotne družbe ponujal 35 milijonov evrov), časnik Finance poroča, da bodo polovico avtobusnega podjetja Nomago zdaj kupile Slovenske železnice. Finance navajajo tudi, da naj bi imele Slovenske železnice neuradno nakupno opcijo za odkup preostalega dela, ki naj bi veljala štiri leta.

Novi vlaki Stadler | Avtor: Slovenske železnice Slovenske železnice

Kupnina naj bi, neuradno, znašala približno 27 milijonov evrov, v njej pa naj bi bil zdaj zajet tudi IT del podjetja, v Slovenskih železnicah pa bi lahko razvito platformo pozneje uporabljali tudi za vlakovne prevoze, pišejo Finance.

Prevoznik Nomago pokriva skoraj celotno državo, razen Gorenjske. V začetku decembra 2019 je sicer Skupina Nomago ocenila, da bodo leto 2019 zaključili s 70 do 75 milijoni evrov prihodkov, bruto prihodki pa se bodo gibali med 90 in 95 milijoni evrov. Po zastavljenih načrtih naj bi se njihovi prihodki v naslednjih petih letih povzpeli na več kot 150 milijonov evrov, investirali naj bi prek 40 milijonov evrov, letno pa prepeljali več kot 15 milijonov potnikov.

Movember Promo Zanimivo Nomago InterCity pripeljal v MOVEMBER
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.