Slovenija
112 ogledov

Ne plačuje najemnine

Vogrin Suzana Kos
Virantov poslanec. Vogrin koprskemu podjetniku za prostore ni plačal že 2 leti.

“Tudi meni je Vogrin dolžan precej denarja; gre za najemnino za poslovne prostore njegovega podjetja Interles v Kopru, ki je ni poravnal že dve leti. Svoje stvari tukaj še imajo, v prostorih, ki mu jih oddajam, pa ni videti nobenega človeka že približno kakšen mesec,” razlaga koprski podjetnik, ki ne želi biti imenovan.

Kot zatrjuje, mu je Ivan Vogrin, poslanec iz vrst Državljanske liste Gregorja Viranta, dolžan 12 tisoč evrov.

Ne oglaša se na telefon

In zakaj se ni odločil za izvršbo? “Ker bi s tem imel samo stroške, firmo pa bi Vogrin itak poslal v stečaj, tako da ni mogoče ničesar izterjati. Najprej smo želeli stvari urediti na lep način, a razen obljub njegove soproge še pred časom nisem dobil ničesar. Zdaj se na telefon ne oglasi nihče več – ne poslanec ne njegova žena ne kdorkoli drug. Preganjal ga bom, dokler mi ne poravna dolga,” še razkriva podjetnik.

Blokiran od aprila

Pisali smo že, da je Vogrinovo podjetje v hudih likvidnostnih težavah. Trije transakcijski računi pri bankah so že nekaj časa blokirani – pri UniCreditu od aprila, pri Banki Koper in NKBM pa od junija lani. Večina delavcev je na čakanju, prav tako kupci, ki so okna plačali že pred meseci. Nekateri so zanje odšteli vse svoje prihranke, tudi več kot deset tisoč evrov.

Plačali, oken pa ni

Čakamo na 1. februar, da vidimo, kaj bo. Na vratih prodajalne, kjer smo vplačali okna, so le menjali napis, da imajo kolektivni dopust do konca januarja. Druge informacije, kaj je z našimi okni, pa nimamo,” za Žurnal24 pojasnjuje bralka Maja, ki je pri podjetju Interles okna plačala že poleti, še vedno pa ni prejela vsega, kar ji pripada.

Komentarjev 8
  • rompi 15:05 28.januar 2012.

    ti si sigurno Janšo volil. spomni se Velikovca!

  • suzana.kos 15:01 28.januar 2012.

    hm, a si ti s čim obremenjen... kakšna falanga in od kod ti definicija barve? bolan si. dejstva so pač dejstva... al niso?

  • b3180966 11:20 28.januar 2012.

    Koliko časa pa že ne plačuje Electa in koliko imam minusa na računu Jankovič pa nič? Je Marinič že začel plačevati račune? Poleg packe Vogrina nas zanima tudi pacek Jankovič in še kdo. Torej bodite objektivni pa napišite o ...prikaži več vsakem packu nekaj. Tako pa vse skupaj izpad kot pljuvanje po enih in ščitenje drugih.