Slovenija
1885 ogledov

Ne pozabite na ta datum, za nagrado lahko dobite električni skiro!

FURS Saša Despot
Z uporabo eDavkov lahko pridete tudi do nagrade v višini 25 tisoč evrov.

"Ne pozabite na uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane za odmero dohodnine za leto 2019," opozarjajo pri Finančni upravi. 

Obenem spodbujajo, da uporabljate aplikacijo eDavki. "Na mobilni aplikaciji eDavki in na spletnem portalu eDavki je na voljo predizpolnjena vloga," pojasnjujejo pri Fursu. 

Prednosti uporabe eDavkov je več, med drugim lahko uporabite predizpolnjeni obrazec z lanskimi podatki, vračilo dohodnine bo prišlo 13 dni prej, kot sicer, hkrati pa boste sodelovali v nagradni igri za električni skiro in 25 tisoč evrov.

Rok je 5. februar

Zavezanec, ki med letom ni uveljavljal te olajšave, in tisti, ki želi medletno uveljavljeno olajšavo spremeniti, mora najpozneje do 5. februarja 2020 vložiti "Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine".

FURS | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Vlogo je tudi letos mogoče oddati prek mobilne aplikacije eDavki ali prek spletnega sistema eDavki. "Prednost tega načina je tudi, da
boste imeli možnost uporabe pred izpolnjenega obrazca z lanskimi podatki,"
razlagajo pri Fursu.  "Če zavezanec želi sodelovati v nagradni igri, se mu za oddan obrazec tako preko mobilne aplikacije kot preko sistema eDavkov dodeli srečka, s katero se poteguje za električni skiro, električno kolo in nagrado v višini 25.000 evrov."

Pri optimiziranju davčne obveznosti z vidika uveljavljanja posebne olajšave za vzdrževane družinske člane si lahko zavezanci pomagajo s programom za testni izračun dohodnine, ki je objavljen na portalu eDavki.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Pepe007 18:42 09.januar 2020.

    Električni skiro kot nagrada s strani državnega organa? Kje pa se lahko legalno s tem voziš?