Slovenija
0 ogledov

Ne razmišljajte o ropu pošte

"Seveda je prioriteta varnost zaposlenih in uporabnikov, zato se trudimo predvse Žurnal24 main
Varovanje poštnih uslužbencev in samih pošt bo odslej okrepljeno. Letos je bilo že za petino več ropov, na naraščajoč trend ropov verjetno vpliva gospodarska kriza.

Pošto Slovenije je zaskrbel naraščajoč trend ropov in poskusov ropov na njihove poslovalnice. Čeprav so zneski, ki jih roparji odnesejo, relativno majhni, pa se je odločila Pošta v sodelovanju s policijo odvrniti prihodnje poskuse nepridipravov.

Policija je v prvih treh mesecih letošnjega leta zabeležila 22-odstotno rast vseh vrst ropov, saj se je v Sloveniji zgodilo že 175 tovrstnih kaznivih dejanj, v enakem obdobju lani pa 143. Največ poštnih ropov je bilo storjenih na območju Policijske uprave Ljubljana, na območju mariborske uprave trije ropi in en poskus, po en primer pa so zabeležili še v Postojni in Kranju.

Tako so sprejeli dodatno fizično varovanje posameznih pošt ob določenih dnevih glede na oceno ogroženosti, zasebni varnostniki bodo opravljali pogostejše in nenapovedane nadzore pošt, nekateri uradi pa bodo še dodatno opremljeni s sistemom videonadzora. Zaposlene so dodatno opozorili na dosledno upoštevanje varnostnih navodil, ob tem pa napovedali nakup sistema, ki bo uničil gotovino v primeru poskusa ropa. Obenem direktor sektorja za korporativno varnost in nadzor na Pošti Slovenije Boris Novak napoveduje še tesnejše sodelovanje s policijo.

"Vseh ropov se ne da preprečiti, v okviru kriminalističnih preiskav pa bomo storili vse, da bodo preiskani. Enega od zadnjih tovrstnih ropov v Malečniku smo tako že uspešno preiskali in tudi odkrili storilce, intenzivno preiskujemo tudi osem preostalih ropov poštnih poslovalnic v letošnjem letu," je povedal vodja sektorja za splošno kriminaliteto v upravi kriminalistične policije na generalni policijski upravi Vilko Širca. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.