Slovenija
16 ogledov

Ne rušijo, dirkajo

Na fotografiji, ki jo je prejšnji konec tedna posnel bralec, je razvidno, da se Žurnal24 main
Karting Koper. Inšpektor zahteval prepoved uporabe in rušenje steze.

Gradbeni inšpektor je tik pred iztekom lanskega leta od investitorja v stezo za karting ob koprski železniški postaji zahteval prepoved uporabe in njeno odstranitev. Ob koncih tedna pa je na stezi vseeno opaziti dirkače, nas je opozoril bralec in nam v dokaz poslal tudi fotografije.

Vrednost naložbe

Sredstva in sponzorji. Naložba v stezo za karting je bila po lanskih podatkih skupaj z botaničnim vrtom in manjšo trimstezo vredna približno 110 tisoč evrov. Sredstva sta prispevala tudi Grafist in Eurovrt.

Brez dovoljenj
“Ker je investitor ob urejanju steze za karting opravil tudi gradbena dela, za kakršna bi potreboval gradbeno dovoljenje, tega pa ni pridobil, je gradbeni inšpektor z odločbo naložil odstranitev steze,” so pojasnili na Inšpektoratu RS za okolje in prostor. Brez dovoljenja so namreč zgradili nasip in na njem uredili asfaltno stezo. Ministrstvo za okolje in prostor je prvo odločbo gradbenega inšpektorja sicer odpravilo, v vnovičnem postopku decembra lani pa je izdalo novo. Rok za odstranitev steze je potekel ta mesec. Investitor se je čez odločbo znova pritožil, inšpektor pa je spis spet odstopil ministrstvu.

Investitor nedosegljiv
Vprašanje, zakaj ne spoštujejo odločbe inšpektorja, smo zaman poskušali zastaviti Športnemu društvu Karting Koper, saj njegov zastopnik Nenad Borovnjak ni bil dosegljiv. Pred slabim letom, ko so stezo še urejali, je sicer zatrjeval, da ima zagotovila ministrstva za okolje in prostor ter agencije za okolje, da za razširitev kartodroma in za botanični vrt ne potrebujejo gradbenega dovoljenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.