Slovenija
19 ogledov

"Ne smemo izgubiti zaupanja"

Žurnal24 main
Ljubljanski nadškof Anton Stres je v svoji božični poslanici zapisal, da ne smemo izgubiti zaupanja in volje, da bi se še naprej trudili za poštenje, resnico, pravico in dobroto med nami.

Zaupanje in voljo je treba ohraniti, čeprav so okoliščine, v katerih obhajamo božične praznike, letos za mnoge težke in vzbujajo strah. Ljubljanski nadškof Anton Stres je poudaril, da se nam to ne bo zgodilo, če sprejmemo božično sporočilo.

"Gospod želi deliti z nami naše življenje in celo našo smrt, da bi nas spodbudil k upanju, da bo imela zadnjo besedo Božja ljubezen," je dejal Stres. Kot pravi, nam to upanje vsako leto obudijo in poživijo božični prazniki.

"Pred nami so prazniki, ki nas spominjajo, da se je v bližini Betlehema rodil dojenček, ki je spremenil tek zgodovine. Rodil se je otrok, ki ni bil samo človeški, ampak je bil Božji Sin. Na videz je bilo njegovo rojstvo med najbolj zanemarljivimi dogodki tistega časa, v resnici pa je prinesel ljudem vero, upanje in ljubezen, kakršne pred njim in po njem ni zmogel nihče," je Stres dejal v božični poslanici, ki jo je predstavil danes.

Stres je vsem voščil božičnega upanja in stanovitnosti v veri v Boga in njegovo ljubezen. Tolažbe in upanja je zaželel še posebej tistim, ki so osamljeni ali bolni, v gmotnih ali duševnih težavah, ki trpijo zaradi krivic ali sovraštva. Spomnil se je tudi rojakov zunaj meja domovine ter slovenskih vojakov in policistov na mirovnih misijah. Voščilo pa je namenil tudi vernikom drugih krščanskih skupnosti in Cerkva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.