Slovenija
78 ogledov

Ne urbana, pač pa city card

Mestni promet v Mariboru Nino Verdnik
Turistična kartica. V obliki QR-kode naj bi v Mariboru zaživela prihodnje poletje.

“Naš city card ne bo kot ljubljanska urbana. Bo takšna kartica, kot jo poznajo v vseh večjih mestih po svetu,” je za Žurnal pojasnil Milan Razdevšek, direktor Zavoda za turizem Maribor (ZTM).

Od muzejev do vzpenjače

Turistična kartica naj bi bila interaktivna in opremljena s QR-kodo. Turisti jo bodo lahko uporabili za plačilo avtobusnega prevoza in vzpenjače, za izposojo koles, z njo pa bodo imeli tudi prost vstop v vse galerije in muzeje ter si zagotovili popuste pri nekaterih storitvah v mestu. Ivan Hajnšek, direktor mariborskega potniškega prometa, ki bo prav tako pristopil k projektu, je dejal, da bodo na vse avtobuse nameščeni čitalci QR-kod.

ZTM je razpis za izbiro izvajalca projekta Maribor city card objavil ta teden. Interesenti se lahko prijavijo do konca septembra.

Cena še ni znana

Po terminskem načrtu naj bi kartica zaživela že prihodnje poletje, pred tem pa naj bi njeno delovanje preizkusili v preizkusnem obdobju. “Kakšna bo cena city carda, še ne vemo, saj izračuni še niso končani,” je dodal Razdevšek. Na ZTM so želeli projekt zagnati že letos, ko je Maribor evropska prestolnica kulture, vendar zaradi pomanjkanja denarja tega niso mogli izpeljati.

Razdevšek prav tako nima izračunov, kolikšni bodo stroški uvedbe nove kartice.

Komentarjev 2
  • Andrej Kovačič 06:17 15.julij 2012.

    materni jezik :) ne materin

  • nina 16:04 14.julij 2012.

    A tukaj je sploh še Slovenija samo norci brišejo materin jezik