Slovenija
32 ogledov

Ne v Goricah ne v Kopru

Časarjev odvetnik Danijel Planinšec
1/4
Suzana Kos
Robert Časar. Sodišče bi že v petek lahko poslalo policijo, naj ga poišče s tiralico in pripelje v pripor.

Koprsko sodišče bo neuradno predvidoma do petka odločilo, ali bo policiji odredilo, naj nekdanjega šefa Luke Koper Roberta Časarja začne iskati s tiralico ter evropskim nalogom za prijetje in predajo. Časarja bo namreč treba najti, če bo sodišče želelo ugoditi tožilstvu in v naslednjih dneh zanj odrediti pripor.

Že od lani ne dviguje

Tožilstvo pripor za Časarja zahteva, ker ga v torek ni bilo na sodišče, kjer bi mu morali začeti soditi zaradi domnevnega oškodovanja Luke Koper. Že od konca lanskega leta pa Časar ne prevzema nobene pošte sodišča. Nazadnje se je prevzemu izognil v petek, ko mu je sodišče s telegramom poslalo vabilo na torkov začetek sodnega procesa. Hkrati bi Časar moral prevzeti tudi vabilo v zapor, saj mu je sodišče odposlalo poziv, kdaj mora začeti prestajati pet let in devet mesecev kazni zaradi jemanja podkupnine. Pošto je sodišče Časarju tokrat poslalo na naslov družinske hiše v Lendavskih Goricah, kjer pa poštar ni našel nikogar. Na tem naslovu je Časarja pred kratkim zaman iskala tudi policija, saj so ga kriminalisti po naših informacijah želeli zaslišati o še enem domnevnem oškodovanju Luke. Policija zato zdaj že preverja, kje Časar trenutno res živi. Časarjeva žena je namreč sredi januarja v njegovem imenu uradno spremenila naslov njegovega stalnega prebivališča. Sosedje in sorodniki v Pobegih nad Koprom, kjer je uradno bival do tedaj, pa so policiji že zagotovili, da iskanega Časarja niso videli že nekaj 
mesecev.

Komentarjev 12
  • dragec 12:39 29.januar 2014.

    Skoraj, da je nemogoče. Član SDS in pa še kriminalec. Ma ne,to ni mogoče, kj, JJ ga je pripeljal na mesto predsednika uprave, pa to je neverjetno. saj niso vsi SSDSS ovci pridni in pošteni?????

  • Avatar čavez
    čavez 21:23 28.januar 2014.

    Novi naslov nekje v domenikani ali pa južni ameriki, morda Mirko Tuš kaj več ve saj v braziliji prodaja hiše, Časar bo tam s temi pokradenimi miljoni pravi car.

  • ac-dc 20:49 28.januar 2014.

    Novi Sadar