Slovenija
137 ogledov

Ne v reciklažo – za dobre namene

Komunala oblačila iz rumenega zabojnika preda podjetju, ki se ukvarja s humanita Žurnal24 main
Rabljena oblačila. Komunala Koper jih zbira v rumenih zabojnikih, nato pa jih preda podjetju Humana.

Zabojniki za obleke. "Oblačila, ki jih zberemo, oddamo podjetju Humana iz Ljubljane," so povedali na Komunali Koper. Preverili smo, ali gredo oblačila, zbrana v njihovih rumenih zabojnikih za tekstil, v dobrodelne namene ali v reciklažo.

V središča po svetu
Podjetje Humana oblačila v skladišču komunale brezplačno prevzame enkrat ali dvakrat na teden in jih nato pošlje v sortirna središča po svetu, denimo v Tunizijo, na Madžarsko, Slovaško in v Italijo. Izkupiček od prodaje teh oblačil, ki jih sicer zbirajo po vsej Sloveniji, pa namenijo humanitarnim projektom. Lani so tako podprli projekt sirotišnice v Zambiji, za katerega so namenili 20 tisoč evrov.

Komunala Koper oblačila občasno odda tudi Rdečemu križu Koper, če se tam pojavijo kakšne potrebe. "Vsekakor je najbolje, če ljudje rabljena oblačila prinesejo neposredno k nam," je dejala predsednica območne enote Rdečega križa Irena Sirotič Dobrila. Zaželeno pa je, da so oblačila, ki jih Rdeči križ prevzame, oprana, zlikana in 
nestrgana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.