Slovenija
15 ogledov

Ne vedo, kaj bodo gradili, hotela zagotovo ne

slovenija 12.05.11, studenti, seja studentskega zbora Sou na MF, Sou, studentski Anze Petkovsk
Vodstvo Šoul je priznalo rezultate referenduma, ki so ga sprožili nezadovoljni študenti. Pri menzi vztrajajo.

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (Šoul) je potrdila, da dokončno odstopa od investicije v študentski hostel, ki so ga želeli urediti na Kersnikovi ulici 4, a je to naletelo na velik upor študentov, ki so zahtevali referendum. Na koncu se ga je udeležil manj kot odstotek upravičencev, a bo vodstvo odločitev vseeno spoštovalo.

En mesec za odločitev

Večina dejavnosti se vrača v prostore, ki so jih želeli nameniti hostlu, vztrajajo pa pri novi študentski menzi. "Investicija v študentsko menzo se izvaja po načrtih in odprtje pričakujemo konec decembra," pravijo na Šoulu. V četrtek se bo znova odprl Klub K4, nemoteno bodo delovali tudi Galerija Kapelica, Kiberpipa, vpisni mesti za študentsko prehrano in športna informacijska točka. "Smo še v procesu pripravljanja novih predlogov in začetek teh dejavnosti je odvisen od predstavniškega telesa," pojasnjujejo na Šoulu. O dokončnih načrtih naj bi odločili v roku enega meseca. "Mi na to gledamo kot na zmago," pravi Klemen Knez, predsednik študentske Iskre, ki je bila pobudnik referenduma. Dodaja, da ne izključujejo, da bodo referendum uporabili še kdaj. "Ni dovolj, da so študentski predstavniki izvoljeni le na dve leti, odnos s študenti morajo ohranjati ves čas," dodaja Knez. A študentski referendumi bodo od zdaj potekali drugače. Po novem ne bodo potekali le v prostorih Šoula, temveč na vseh fakultetah. Za veljavnost (to sicer velja že zdaj) se jih bo moralo udeležiti vsaj 20 odstotkov vseh študentov. T. P.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.