Slovenija
23 ogledov

Ne vedo, kam bi jih dali

tržnica Novo mesto Jerca Božič Kranjec
Branjevci nočejo tja, kamor bi jih zaradi obnove začasno preselili.

Po desetletjih čakanja na prenovo tržnice je zdaj za začetek del že skorajda vse nared, le lokacije za začasno preselitev, ki naj bi se zgodila še pred zimo, na mestni občini še niso našli.

Branjevkam in branjevcem so ponudili območje Novega trga ali pa garažno hišo v Portovalu, obe lokaciji pa ti zavračajo kot popolnoma neprimerni zaradi prevelike oddaljenosti od sedanje tržnice.

Želijo na Glavni trg

"Edina sprejemljiva lokacija za nas je Glavni trg, ki je dovolj blizu sedanji. Tako kot lahko za novo leto tam postavijo stojnice, naj jih pa še za nas, dokler tržnica ne bo obnovljena," nam je povedal branjevec iz Trške Gore, pritrdile pa so mu tudi drugi branjevci in branjevke. "Stojnice bi lahko postavili tudi v notranjosti katere od zapuščenih hiš na Glavnem trgu, na primer v nekdanjem Müllerju," je dodala ena izmed strank.

"Glede na to, da na Glavnem trgu skozi vse leto potekajo različne dejavnosti, da bodo poleg tega v kratkem opravljali arheološke raziskave, iščemo rešitev za preselitev tržnice na lokacijo, kjer bo ta lahko delovala celovito in nemoteno do ureditve nove tržnice," so nam povedali na Mestni občini Novo mesto (MOM).

Nova čez dve leti

Kot so še pojasnili na občini, bodo še letos izbrali izvajalca del, začasno preselili tržnico in začeli arheološka izkopavanja. Gradnja, ki naj bi bila končana leta 2015, bo stala 2,6 milijona evrov, za sofinanciranje pa se nameravajo še letos prijaviti na poziv ministrstva za gospodarstvo za razvoj regij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.