Slovenija
24 ogledov

"Ne vem, kaj bova, če naju izselijo"

obup, nesreča, žalost, skrb Shutterstock
Mati in hči. Obe hudo bolni. Z minimalno plačo ne moreta preživeti. Dolžni sta že skoraj tri tisoč evrov, položnice ostajajo.

“Najbolj me skrbi, da me bodo izselili iz stanovanja,” pravi mati samohranilka, ki je stanovanjskemu skladu dolžna 2.800 evrov. Dela kot čistilka in na mesec zasluži največ 550 evrov. “Prejšnji mesec so vsi stroški skupaj nanesli 520 evrov. Včasih si denar izposodim, včasih plačam dve položnici, eno pustim za naslednji mesec. Sram me je, da delam, a vseeno ne morem preživeti. Nisem navajena prositi za pomoč,” razlaga.

Hči hudo bolna

Devetnajstletna hčerka je bolna, poleg hudih hormonskih težav je tudi astmatičarka. “Kljub napotnici endokrinologinje bi morali številne terapije doplačevati. Ne morem vam povedati, v kako slabem duševnem stanju je hčerka,” pravi mati, ki je prebolela raka, zaradi posledic prometne nesreče pa ima hude težave z roko. “Velikokrat pomislim, da bi naredila samomor; le tako bi bilo težav konec,” sklene obupano.

Komentarjev 15
  • mirko 00:50 15.julij 2013.

    Glej zic, nekaj ne razumeš, ker nikoli svetega pisma nisi niti v roke prijel, kaj šele, da bi ga bral. Verjetno pa z svojo pametjo itak ne bi nič razumel, kar bi prebral.Ti bom razložil zakaj sem tako kritičen ...prikaži več do tebe.Ti torej to sosedo poznaš, sam si to napisal. Jaz je ne poznam in verjetno tvoj in moj Borat tudi ne. Ne samo da je poznaš osebno, poznaš tudi njeno socialno stisko. Ali si karkoli drugega, razen to, da si na tem forumu omenil tvojo sosedo kako slabo živi, ti osebno naredil, pomagal tej sosedi na kakršen koli način ???? Ali misliš, da si ti, ravno ti, čisto slučajno sosed od tvoje sosede ??? Izprašaj svojo vest in odgovori, ali si res naredil vse kar je v tvoji moči. Če te bo vsaj malo zapekla, boš takoj dobil odgovor na to vprašanje.

  • dragec 16:49 14.julij 2013.

    Tvoj plešari vladar bi sigurno pomagal?

  • mia 15:14 14.julij 2013.

    ne-bo, je že