Slovenija
25746 ogledov

Ne veselite se prehitro, zima bo kmalu vrnila udarec

Mrzlo jutro
Ponoven vdor arktičnega zraka v srce Evrope?

Vremenoslovci za danes napovedujejo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih bodo občasno padavine, deloma plohe, lahko tudi zagrmi. "Predvsem na vzhodu bodo vmes sončna obdobja," pišejo pri Agenciji za okolje. "Še bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na vzhodu in ob morju okoli 15 stopinj Celzija."

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. "Dopoldne bo večinoma suho, sredi dneva in popoldne pa bodo krajevne padavine, deloma plohe in tudi kakšna nevihta," pravijo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne od 4 do 11, na Primorskem in v vzhodnih krajih okoli 13 stopinj Celzija."

V sredo bo spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe, ki pa bodo manj pogoste kot v torek. "V četrtek se bo pooblačilo," še napovedujejo pri Arsu. "Sprva bo občasno deževalo na zahodu, zvečer pa bodo padavine zajele večji del države."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Nad Atlantikom in zahodno Evropo se bo po napovedih vremenoslovcev obnavljalo območje nizkega zračnega tlaka. "V petek bo naše kraje prešla vremenska fronta," razlagajo pri Arsu. "Za njo se bo k nam od severa razširilo območje visokega zračnega tlaka, hkrati pa bo v soboto nad zahodnim in osrednjim Sredozemljem nastal nov ciklon. Nadaljnji razvoj vremena je zato še nepredvidljiv."

V petek bo spet deževalo, v soboto pa bo večinoma suho. "Tudi za nedeljo so padavine dokaj verjetne, nato pa je zaenkrat videti, da bo bolj verjetno večinoma suho vreme," pišejo pri Arsu. "Od nedelje dalje bo nekoliko hladneje."

Sneženje Adrenalinsko Slovenija Lovijo nevihte, opazujejo in napovedujejo vreme

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1