Slovenija
154 ogledov

Ne veste, kam z odsluženim mobilnikom? Na pošto!

Mobilni telefon je preprečil tragedijo. Žurnal24 main
Od ponedeljka lahko odslužene telefone odnesete na bližnjo pošto in nekaj malega celo zaslužite.

Pošta Slovenije namreč po novem na vseh svojih poslovalnicah odkupuje mobilne telefone. K njim lahko prinesete tudi nedelujoč mobilnik, a boste za delujočega iztržili bistveno več. Ne zahtevajo niti polnilca ali dodatne opreme, izjema je le tablično pisalo, če je bilo priloženo ob nakupu.

Odkupnina takoj izplačana

"Sam postopek odkupa na okencu je enostaven: poštni delavec bo rabljeni aparat pregledal in preveril, ali deluje, zato baterije v rabljenih telefonih ne smejo biti povsem izpraznjene, saj mora poštni delavec telefon vklopiti. Odkupno ceno posameznega aparata bo izračunala posebna aplikacija. Če se bo lastnik z odkupno ceno strinjal, mu bo poštni delavec takoj izplačal odkupnino," pojasnjujejo na Pošti Slovenije.

Odkupujejo tudi mobilnike manj znanih znamk

Kot pravijo, po simbolični ceni odkupujejo tudi starejše modele mobilnih aparatov in mobilne aparate manj znanih znamk, ki nimajo tržne vrednosti, saj se, tako Pošta Slovenije, zavedajo pomena varovanja okolja.

Storitev kot taka ni nova, rabljene mobilne telefone lahko lastniki prodajo tudi v Veliki Britaniji, Španiji, Franciji, Nemčiji, Grčiji, Hrvaški, Irski, Švedski …, vendar pa se razlikujejo pogoji odkupa. Marsikje rabljene aparate odkupujejo operaterji mobilne telefonije, vendar ne za gotovino, ampak v zameno za  dobroimetje oz. dobropis, še pravijo na Pošti Slovenije.

Komentarjev 2
  • MXN 13:31 04.september 2013.

    In kaj je zavajajoče? In kakšna reklama? To da dajo neko odkupnino, pa magar 2 EUR je še več kot dovolj - telefone odkupijo za recikliranje (nedelujoče seveda), delujoče pa posredujejo zvezi prijateljev mladine, ki dajo telefone socialno šibkim družinam. ...prikaži več Torej je slučajno tvoja razvajena rit preveč fina za 2 evra in za pomoč nekomu? Na nekaterih mobilnih centrih prejemajo telefone v recikliranje, delujoče ali ne in ne prejmeš nič, tako si pa lahko privoščiš vsaj kavo ali sendvič in nekomu polepšaš dan, medtem ko eni nimajo NITI za to!

  • krtina 03:58 04.september 2013.

    NE DELAJTE SE NORCA IZ LJUDI.Za delujoči telefon bi dobil 1.95 e, za nedelujoči telefon 95. centov. Če pa poštarca ne more ugotoviti točne znamke telefona pa 10. centov. Postopek traja dvajset minut, saj o telefonih nimajo pojma in ...prikaži večn se trudijo po svojih najboljših močeh.TO JE ZAVAJUJOČA REKLAMA POŠTE SLOVENIJE.