Slovenija
30 ogledov

Ne visoki direktorjevi plači

Hozjan (na fotografiji levo) je pripravil tudi predlog pogodbe o zaposlitvi z di Žurnal24 main
Študentski zbor. Večina je bila proti, da ima direktor 5.800 evrov bruto plače.

"Plača je primerna za odgovornost, ki jo ima direktor. Treba se je zavedati, da gre za štiriletni mandat, in po tem je treba iskati novo službo," se je na zavrnitev pogodbe, ki predvideva, da bi imel 5.800 evrov bruto plače na mesec, odzval Rok Sotlar, direktor Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (Šoul). To pomeni, da bi zaslužil toliko kot predsednik vlade Borut Pahor in malo manj od predsednika republike Danila Türka.

Zaprli bi za javnost
Glasovanje
. Študentski zbor je na včerajšnji seji dvakrat glasoval o tem, da bi razpravo o direktorjevi plači zaprli za javnost. To je predlagal direktor Rok Sotlar, kot razloga pa je navedel varovanje osebnih podatkov in da je pogodba poslovna skrivnost. "Menim, da je zaprta seja zdrava za organizacijo, ker poznate njeno zgodovino. Tukaj sem zato, da jo zaščitim." Študentski poslanci so se na koncu odločili, da o direktorjevi plači ne bodo razpravljali, zato so o njej le glasovali.

Kot smo razkrili v Žurnalu24, bi imel Sotlar ob tej plači tudi sto evrov na mesec za službeni mobilni telefon. Upravičen bi bil do odpravnine v višini 24 bruto plač oziroma slabih 140 tisoč evrov, če bi brez krivdnih razlogov predčasno končal mandat, oziroma 12 bruto plač, če bi mandat končal sporazumno. Skoraj 70 tisoč evrov bi mu pripadlo tudi po končanem štiriletnem mandatu.

Noče variabilnega dela
Proti pogodbi je glasovalo 15 predstavnikov študentskega zbora Šoul, za jih je bilo sedem, 14 pa se jih je glasovanja vzdržalo. "Odločitev me ni presenetila, ker so poslanci pri svojem delu avtonomni," je dejal Sotlar, ki bo kljub glasovanju danes sedel na direktorski stolček. Dokler študentski zbor ne bo potrdil pogodbe, bo prejemal nadomestilo. Ali je pripravljen na znižanje plače, ni želel komentirati. Pravi tudi, da so se o fiksni plači pogovarjali zato, ker so to želeli izpeljati transparentno. Kljub temu bo tudi na naslednji seji predlagal, naj študentski poslanci o njegovi plači razpravljajo za zaprtimi vrati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.