Slovenija
11127 ogledov

Ne za stanovanje v Ljubljani, stepli so se za tistega v Ilirski Bistrici

stanovanje
Presenetljiv izid javne dražbe stanovanj ministrstva za obrambo.

Ministrstvo za obrambo je na četrtkovi javni dražbi stanovanj prodalo vseh sedem stanovanj, ki so jih prodali. Iztržili so 606 tisoč evrov, kar je 76 tisoč evrov od izklicnih cen.

Le 105 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Mariboru je zanimalo le enega dražitelja in se je prodalo po izklicni ceni 87 tisoč evrov, kar je 822 evrov za kvadratni meter.

Največ dražiteljev, kar 16, je pritegnilo 76 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Ilirski Bistrici, najbrž zaradi ugodne izklicne cene le 36 tisoč evrov. A številni dražitelji so jo dvignili na 54 tisoč evrov, kar je za 50 odstotkov nad izklicno ceno. To je tudi najvišje zvišanje na dražbi.

Malo dražiteljev je pomenilo nizko zvišanje cene, dva dražitelja sta ceno stanovanja v Borovnici dvignila za tri odstotke, štirje stanovanje v Brežicah za osem odstotkov, celo stanovanje v Ljubljani se je podražilo le za 13 odstotkov, dražilo ga je pet potencialnih kupcev. Je pa res, da je bila izklicna cena 63 kvadratnih metrov velikega stanovanja 135 tisoč evrov.

Za 64 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Novem mestu se je zanimalo 9 ljudi, izklicna cena je ila 72.000, prodalo se je za 85.200, kar je skoraj petino več.

Za več kot tretjino se je cena na dražbi zvišala 63 kvadratnih metrov velikemu stanovanju v Postojni, za katerega se je zanimalo deset dražiteljev.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • mihatirs 13:45 24.april 2019.

    itak so že prej zmenjeni kaj pa kako...vsakomur neki eurov pa je cena že vnaprej znana...sej nismo od včeraj