Slovenija
28 ogledov

"Ne zaj... s takimi piz..."

Na LPP menijo, da je bil za incident kriv potnik, ker ni vedel, da ne more prest Saša Despot
Incident. Voznik je pobesnel, ker potnik ni vedel, da se z moneto ne prestopa.

"Ne boš me zaj... s takimi piz..." in "poln k... imam takih frajerjev". Tako se je voznik avtobusa znesel nad potnikom, ki ni vedel, da mu plačilo z moneto ne omogoča prestopanja na avtobusih Javnega podjetja Ljubljanski potniški promet (LPP) tako kot urbana. Incidentu smo bili priča prejšnji petek, takoj po njem pa se je potnik tudi pritožil na LPP, so potrdili v podjetju.

Manj incidentov
Ukrepi. Od januarja do novembra so na LPP prejeli 29 prijav potnikov, da so se vozniki avtobusov vedli neprimerno, lani pa so kar 53-krat ukrepali zaradi neprimernega odnosa voznikov. Pritožb voznikov zaradi vedenja potnikov letos ni bilo, so povedali na LPP.

Kriv, ker ni vedel

Voznik je zaradi neprimernega vedenja dobil ustni opomin. "Ker do zdaj v nekajletnem delovnem stažu ni imel podobnih pripetljajev, je opozorilo vzel resno in se to v prihodnje ne bo več zgodilo," je zagotovila Tamara Deu, svetovalka za komunikacije LPP. Voznike lahko zaradi neprimernega vedenja kaznujejo tudi z odtegljajem od plače ali pisnim opozorilom o možni odpovedi, je dodala. Ali so katerega zaradi besednega obračunavanja že odpustili, ni odgovorila.

Na LPP sicer menijo, da je bil za omenjeni incident kriv potnik, ker ni upošteval splošnih prevoznih pogojev. V teh je zapisano, da "plačilo z mobilnim telefonom ne omogoča prestopanja brez dodatnega plačila", je povedala svetovalka LPP. Pritožb voznikov o neprimernem vedenju potnikov letos v podjetju še niso dobili, sta pa bila pretepa, ko potnika kontrolorju ob urbani nista želela pokazati osebnega dokumenta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.