Slovenija
18 ogledov

Ne zamuda, ampak nadstandard

Slovenija 02.09.13, osnovna sola Prade, foto: Natasa Cepar Nataša Čepar
Ravnateljica zanika, da so izlete v prvem šolskem tednu uvedli zaradi nedokončanih del.

Ne drži, da prenova šole še ni zaključena, niti da bi zaradi tega vozili učence na izlete, zagotavlja ravnateljica Osnovne šole Elvire Vatovec Prade Franka Pegan Glavina.

"Dela potekajo le še na dvorišču, zaradi pospravljanja opreme pa so imeli učenci prvi dan vhod čez staro šolo," pojasnjuje ravnateljica. Razlog, da so učenci predmetne stopnje šolsko leto začeli s "tednom brez šolskih torbic", je v njihovem nadstrandardnem programu, ki so ga potrdili starši.

Dejavnosti dodaten strošek

Za učence iz Prad so ta teden organizirali številne dejavnosti – od ogleda kinopredstave in plavanja do planinskega pohoda; en dan bodo posvetili tehničnemu risanju in obisku potujočega planetarija, med drugim pa imajo v načrtu tudi ekodan v ribiškem domu v Rižani. Program prinaša dodatne stroške, povezane z vstopnicami in prevozi – od sedem do osem evrov. "Če bi se izkazalo, da kdo tega ne zmore, mu bomo pomagali s solidarnostnim skladom," dodaja ravnateljica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.