Slovenija
18 ogledov

Ne zaupa govoricam in strahovom

 Christine Lagarde Reuters
Lagarde zavrača pisanje medijev, da bo Slovenija naslednja država, ki bo potrebovala pomoč.

Direktorica Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Christine Lagarde je na novinarski konferenci v Washingtonu dejala, da podpira politiko, ki jo je predstavila slovenska vlada. Kot je dejala, sama ne zaupa govoricam in strahovom, ampak dejstvom.

"Predsednica vlade Alenka Bratušek je nakazala, da želi izpeljati prviatizacijo, omogočiti boljše upravljanje podjetij, ki so na robu bankrota ter utrditi kapital slovenskih bank," je po navedbah finančnega portala Bloomberg dejala Lagardova. "Ta tri načela za začetek niso slaba."

Dvojna sporočila

Medtem ko slovenska vlada ves čas ponavlja, da bo država sama rešila svoje bančne težave, tuji mediji pišejo o pomoči Sloveniji, kot bi bila že dejstvo in le vprašanje časa.

Čufer v Washingtonu

Te dni se na srečanju IMF in Svetovne banke v Washingtonu mudi tudi slovenski finančni minister Uroš Čufer. Kot je dejal, se o naši državi govori več kot pretekla leta, a da so s sogovorniki "na isti valovni dolžini". Zastavljeni ukrepi vlade so po besedah Čufarja pravilni in jih finančniki podpirajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.