Slovenija
38 ogledov

Ne želijo si še enega Ankarana

“Slika kaže na velik razkorak med vlaganji MOK in prirastom prebivalstva,” pravi Žurnal24 main
Zapostavljeni. Želijo si dve volilni enoti.

Zdaj imamo eno volilno enoto, iz katere so izvoljeni predvsem predstavniki iz širšega mestnega jedra, koprsko podeželje pa je pri tem zapostavljeno,” je povedal Andrej Erzetič, predsednik koprskega odbora LDS, ki bo skupaj s strankami Oljka, SD in Zares na četrtkovi seji občinskega sveta Mestne občine Koper (MOK) predlagal spremembo statuta in oblikovanje MOK v dve volilni enoti.

V vsaki volilni enoti bi bilo po 15 svetnikov, ki bi enakomerno zastopali približno enako število prebivalcev. Trenutno je namreč velika večina svetnikov (vseh v MOK je 30) izvoljenih iz krajevnih skupnosti (KS) Koper Center, Semedela, Olmo, Prisoje, Za Gradom in Žusterna, kjer živi nekoliko manj kot polovica vseh prebivalcev MOK, bistveno manj svetnikov pa je s podeželja MOK, kjer živi preostala polovica prebivalstva.

Nesorazmeren razvoj
Posledica tega sta neuravnotežen proračun in nesorazmeren razvoj koprskega podeželja,” je dejal Viktor Markežič, predsednik Oljke.

Barbara Verdnik, predsednica koprskega Zaresa, razlaga, da MOK zadnji čas vlaga predvsem v promenado in krožišča, na podeželju, kjer je preselitev zelo velika (v Sv. Antonu denimo za 40 odstotkov), pa ostaja infrastruktura na ravni izpred desetih ali 20 let. “Ne želimo si, da bi se nam morda kdaj v prihodnje zgodil še kakšen Ankaran,” je povedala Verdnikova.

Sebastjan Kokl, predsednik koprskih SD, dodaja, da vsi prebivalci v proračun MOK vplačujejo enako in imajo zato tudi vso pravico zahtevati enakovredno vlaganje v infrastrukturo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.