Slovenija
7 ogledov

"Ne zima, arheologi"

Delavcev z delovišča ni pregnal sneg, temveč razni zapleti. (Foto: Nada Černič C Žurnal24 main
Obnova pločnikov zastala zaradi številnih zapletov.
Zeleni krog
Ulico bi zaprli. “Ker bo z gradnjo nove obvoznice v mestu pet vzporednih cest, se zavzemamo za trajno zaprtje Ceste krških žrtev in Dalmatinove ulice do fakultete," je že lani predlagalo društvo Zeleni krog. Po njihovem mnenju bi lahko Cesta krških žrtev dala novo identiteto staremu mestnemu jedru, oživila mestni utrip in obudila družabno življenje. Po mnenju Zelenega kroga bi to lahko dosegli tako, da bi tlakovali ulice, obnovili fasade, na cesto postavili gostilniške vrtove oziroma terase, ulica pa bi zaživela tudi z izgradnjo nove knjižnice, poleg tega pa bi se zaradi bližine fakultet nanjo naselil vrvež.

"Pri obnovi pločnikov na odseku od okrožnega sodišča do Hočevarjevega trga smo naleteli na silne težave," je priznal Rafko Jurečič, na občini pristojen za gospodarsko infrastrukturo. "Del pri obnovi pločnikov ni ustavila zima, temveč arheologi," je povedal.

Pločnike znižati
"Pritličje hiše, ob kateri poteka pločnik, je nižje od pločnika, zato se moramo uskladiti z lastnikom in pločnik znižati za pol metra,” je pojasnil Jurečič. “Če bomo nižali, bomo kopali, zato takoj zraven pridejo arheologi,” je dodal. Zaradi nižjih pločnikov bo treba dodatno urediti odvajanje meteornih voda, da ne bo voda tekla v hišo, poleg vsega pa se je po Jurečičevih besedah dodatni problem pojavil tudi zato, ker kataster gospodarske javne infrastrukture ni bil natančno narejen in so naleteli na omrežje, ki ga niso pričakovali.

Do pomladi
Zdaj pripravljamo rešitve in upamo, da bo do pomladi pločnik, ki ga financira občina, v celoti urejen,” je napovedal Jurečič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.