Slovenija
29 ogledov

Ne župana, stečajnega upravitelja

Franc Kangler mediaspeed
Imena se že pojavljajo. Karte za zdaj razkril le en kandidat.

"Maribor za to leto in pol ne potrebuje župana, ampak stečajnega upravitelja, da pogasi ogenj, kolikor je le mogoče," meni Rudolf Moge, nekdanji dolgoletni poslanec državnega zbora in častni meščan Mestne občine Maribor.

Uradno za zdaj le Puconja

Prav Moge se tako kot številni drugi mesec in pol pred zadnjim dnem vložitve kandidatur pojavlja kot morebiten naslednik za županski stolček; za Žurnal je kandidaturo zanikal. Doslej jo je uradno najavil le Folko Puconja (SNS), druga imena pa so še nekoliko zavita v meglo. Med najresnejšimi se pojavlja Matevž Frangež (SD), a se v njegovi stranki o svojem županskem kandidatu še niso izjasnili. Neuradno naj bi bilo slišati, da bi se pri njih za župansko kandidaturo pojavljalo več imen; Bogdan Čepič takšnih teženj nima, je povedal za Žurnal.

Od starih imen nihče?

Teodor Lorenčič, predstojnik centra za promocijo Univerze v Mariboru in kandidat za župana leta 2010, je pojasnil, da glede morebitne kandidature izjav do nadaljnjega ne daje. Janez Ujčič in Stojan Auer, ki sta se pred dvema letoma prav tako potegovala za ta stolček, sta pojasnila, da v volili boj ne bosta vstopila. Aktualen podžupan Tomaž Kancler (SDS), ki je trenutno še vedno na bolniškem dopustu, pa je za naš časopis pojasnil: "O tem še ne morem govoriti in glede na zdravstveno stanje tudi ne vem, ali bom takrat za to že sposoben. Ima pa stranka pri tem zadnjo besedo." Med predstavniki skupine na Facebooku Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora se je kot njihova predstavnica izpostavila Vesna Vuk Godina, ki za zdaj nima ambicij postati županja. "Politikov, ki si želijo ta stolček, je kar nekaj, med tistimi, ki bi lahko bili dobri, pa nihče ne kaže navdušenja. Župan mora biti moralno neoporečen človek in mora imeti za seboj močno strokovno ekipo," je dejala za Žurnal.

Kek bi rad pomagal

Nekoliko je javnost razburkalo ime Matjaž Kek. Bivšega selektorja slovenske nogometne reprezentance smo z vprašanjem precej presenetili. "Imam s športom veliko dela, tako da o tem res nisem niti razmišljal. Bi pa rad pomagal Mariboru, da se predrami iz očitne krize, ki se je zavlekla v vse pore življenja," je povedal.

Komentarjev 1
  • privat 08:43 13.januar 2013.

    gremo policija..opravite svoj posel do kanglerja!!