Slovenija
3 ogledov

Nebo na zahodu odprlo vse pipe

Danes so možne padavine. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Zaradi obilice dežja morajo biti v Posočju in na območju Gorenjske pripravljeni na poplave manjših vodotokov in hudournikov. Bovško zalilo z dežjem, kot že dolgo ne.

Po podatkih dežurnega prognostika Agencije RS za okolje (Arso) je v Bovcu od nedelje zjutraj padlo še dodatnih sto litrov dežja na kvadratni meter, tako da je v zadnjih dveh dnevih na kvadratni meter padlo kar okoli 200 litrov padavin.

Izpod neba bo padalo še tudi ponoči, tako da lahko do ponedeljka zjutraj v Posočju pade še od 30 do 50 litrov na kvadratni meter. Po podatkih Oddelka za hidrološko prognozo bodo lahko ob intenzivnih krajevnih padavinah narasli in poplavili manjši vodotoki in hudourniki. Poleg prebivalcev Posočja morajo biti na to pripravljeni tudi na območju Gorenjske, opozarjajo na Arsu.

Tudi meja sneženja se bo ponekod spustila vse do nadmorske višine 1.000 metrov.

Počasi se bo umirilo

Jutri bo po državi občasno še deževalo, najnižje temperature pa bodo od -1 do 6, najvišje dnevne pa od 4 do 10, na Primorskem pa do 13 stopinj. V torek nas čaka najprej delno jasno vreme, popoldan pa se bo pooblačilo, pojavljale se bodo plohe. Sreda bo suha in jasna, a zjutraj hladna.

Komentarjev 5
  • david112 19:44 23.marec 2014.

    res hudo mi ga tu res rabimo ...drugot pa kar 200l hudo

  • david112 19:43 23.marec 2014.

    v novem mestu NITI KAPLJICE DEŽJA...sušo mamo!!!!!

  • tangua 19:33 23.marec 2014.

    V Beli krajini jasno - povejte prognostikom