Slovenija
100 ogledov

Neckermann se umika iz Slovenije

Neckermann se umika iz Slovenije. EPA
Kataloški prodajalec oblačil in drugih izdelkov Neckermann se umika iz slovenskega trga. Razlog je velik upad povpraševanja.

Matična družba v Nemčiji je tako potrdila poročanja medijev, da bo v avstrijski podružnici v Gradcu odpustila okoli 40 ljudi, prav tako je potrdila, da bo do konca letošnjega leta zaprla svoje poslovalnice v Sloveniji, na Češkem, Slovaškem, Hrvaškem in v Ukrajini.

Razlog za takšno odločitev je upad povpraševanja, ki je predvsem posledica gospodarske krize. Skupno naj bi tako, kot poročajo avstrijski mediji, brez dela ostalo okoli 160 ljudi.

Za družbo sta najpomembnejša trga še naprej nemški in avstrijski, kjer pričakujejo rast. Kot ob tem poročajo Finance, so v slovenskem Neckermannu lani ustvarili dobrih 1,7 milijona evrov prihodkov od prodaje in slabih sto tisoč evrov čistega dobička. V podjetju je bilo zaposlenih 19 ljudi.

Za pojasnila smo se obrnili tudi v slovensko podružnico Neckermann. Na njihove odgovore še čakamo.

Komentarjev 4
  • lilihip 09:16 07.september 2011.

    ...80% kar mam v omari prek spleta, nikol mel probleme-sam vedt je treba kje kupovat, lih zdej čakam ene strgane modele majc iz S.Koreje :)

  • lilihip 09:13 07.september 2011.

    sej ni čudno....maš miljardo spletnih prodajaln krej bolj kvalitetno robo dobiš za full ceneje - preverjeno! js si kupujem okol

  • JohnSmith30699 08:02 07.september 2011.

    smešno - piše da so lani ustvarili 100.000€ cistega dobicka! A to ni dovolj al kaj? Sicer mi je vseeno za neckermann ker ne kupujem tam nič, a vseeno a ni skoda za delovna mesta. Zgleda mora biti vsaj milijon ...prikaži več dobička ali pa nič ?! čudni časi so danes,..isto se dogaja pri veliko firmah,..