Slovenija
1 ogledov

Nečloveške razmere v bolnišnicah in zaporih

(Foto: arhiv Žurnala24) Žurnal24 main
Da so v bolnišnicah in zaporih zaradi visokih temperatur razmere nevzdržne, je zdaj opozorila celo varuhinja človekovih pravic.

Ura je dve popoldne, zunanja temperatura je 34 stopinj Celzija, bolniki pa se kuhajo. Na urgenci Kliničnega centra Ljubljana temperatura znaša 27,3 stopinje Celzija, v ambulanti za poškodbe 28,6 stopinje, na oddelku za endokrinologijo in bolezni presnove pa kar 28,9 stopinje Celzija.

Med dvanajsto in eno uro popoldne zunaj namerijo 31 stopinj Celzija. V Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana je v pritličju 29,1 stopinje Celzija, na zaprtem oddelku je 29,8 stopinje.

Temperature sta izmerila predstavnika varuhinje človekovih pravic Zdenke Čebašek Travnik, ki sta bolnišnico in zapor nenapovedano obiskala v petek.

"Stanje v obeh obiskanih ustanovah je nesprejemljivo. Takšne razmere slabo vplivajo na zdravje in dobro počutje ljudi, kar je pri bolnikih lahko še posebej problematično. Ukrepi za izboljšanje razmer so nujno potrebni," zato sporočajo iz urada varuhinje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.