Slovenija
43 ogledov

Nectar bi povsem prevzel Fructal

Fructal Veronika Rupnik
Srbska družba Nectar že zdaj 93,73-odstotna lastnica Fructala. Kupila bi še preostali delež.

Srbska družba Nectar je objavila namero za objavo prevzemne ponudbe še za preostale delnice ajdovskega Fructala, katerega 93,73-odstotna lastnica je postala pred kratkim. Ponudbo bo objavila najpozneje v 30 dneh, za delnico pa je prav tako kot Pivovarni Union pripravljena plačati 15,03 evra. Preostale delnice so predvsem v lasti zaposlenih in nekdanjih zaposlenih.

Nectar je za omenjenih 93,73 odstotka delnic ajdovskega proizvajalca sokov sredi letošnjega decembra plačal Pivovarni Union 35,3 milijona evrov.

Obljubljajo razvoj


Srbski prevzemnik obljublja ohranitev proizvodnje v Ajdovščini, poleg tega pa tudi dodatna vlaganja v razvoj sadjarstva in lokalnih pridelovalcev sadja v Vipavski dolini. Kot obljubljajo, bodo za zagotavljanje dolgoročnega razvoja Fructala spodbujali sodelovanje in partnerstvo z občino Ajdovščina ter aktivno vključevanje Fructala v razvoj lokalne skupnosti.

Poslovanje družbe Fructal bo še naprej vodila dosedanja uprava. Glede 370 zaposlenih v Fructalu pa se je Nectar v sporazumu, ki ga je sklenil z občino Ajdovščina, zavezal, da odpuščanj ne bo, prav tako naj bi v Ajdovščini ostal tudi razvoj.

Skupaj z lastništvom skoraj vseh delnic je Nectar prevzel tudi Fructalove dolgove, ki znašajo dobrih 13 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.