Slovenija
30185 ogledov

Nedelja sončna in mrzla, sledi preobrat

Ledene sveče Profimedia
Vreme v nedeljo bo pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Popoldne bo nekaj koprenaste oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem do 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Sledi sprememba.

V ponedeljek bo sprva precej jasno, marsikje po nižinah bo zjutraj megleno. Sredi dneva in popoldne sledi sprememba. Postopno se bo pooblačilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -14 do -7, v mraziščih okoli -18, ob morju okoli -3 stopinje Celzija. Nekoliko topleje bo ponekod v višjih legah. Najvišje dnevne temperature pa bodo od 0 do 6, ob morju do 10 stopinj Celzija.

V noči na torek bodo prehodno možne rahle padavine. Ob tem lahko za kratek čas pride do pojava poledice. V torek bo že precej jasno in nekoliko topleje. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, zapihal bo jugozahodnik.

V nedeljo in v ponedeljek bo vpliv vremena na počutje ugoden, le zjutraj bo zmerna obremenitev zaradi nizkih temperatur. V ponedeljek proti večeru se bo pojavila zmerna obremenitev. Pri občutljivih ljudeh se bo najpogosteje kazala kot povečan notranji nemir, razdražljivost, manjše motnje v spanju in hitrejša utrujenost.

Nad severozahodno Evropo je globoko območje nizkega zračnega tlaka z več ciklonskimi jedri in vremenskimi motnjami, južneje pa območje visokega zračnega tlaka. K nam bo v višinah od zahoda dotekal toplejši, a še razmeroma suh zrak.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.