Slovenija
44448 ogledov

Nedeljski podatki: Dobre novice, naj se tako nadaljuje!

covid-19 bolnišnica Jesenice bolniki epidemija Profimedia
V primerjavi s preteklim tednom je bilo izdanih manj TAN kod, zato pričakujemo padec.

V nedeljo je bilo po podatkih ministrstva za javno upravo izdanih 1.336 TAN kod, kar pomeni, da bo približno toliko, verjetno potrjenih PCR pozitivnih primerov. V povprečju je potrjenih za deset odstotkov več pozitivnih primerov, kot je izdanih TAN kod, a se ta odstotek lahko giblje med približno -5 in +20 odstotkov. 

Glede na to, da je bilo prejšnjo nedeljo izdanih 1754 TAN kod in nato potrjenih 1.818 pozitivnih primerov, je tako pričakovati, da bo tokrat številka manjša, kar pomeni, da epidemija rahlo upada. 

Nedeljski podatki so ob sicer slabih epidemioloških razmerah spodbudni, saj je treba upoštevati tudi spremenjen način testiranja, ko je bilo v zadnjih dveh tednih opravljenih tudi bistveno več hitrih testov in kljub temu beležimo rahel padec epidemije. V preteklem tednu se je začelo tudi samotestiranje v šolah in prispevalo k večjemu številu odkritih okužb. 

Skrbijo podatki o hospitaliziranih covidnih bolnikih - teh je v bolnišnicah po zadnjih podatkih kar 1.126, od tega 265 na oddelkih za intenzivno nego. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:35 22.november 2021.

    Bo počasi nastopil čas, da iz Pilatusa naženete miši, da bo nared za slavnostni prelet ..Znova bomo poslušali kako vlada dela, dobro, ukrepi delujejo, itd.....Ko pa bo krivulja poskočila, pa bo spet kriv narod...