Slovenija
38 ogledov

Nedolžen in brez premoženja

Andrej Lovšin Suzana Kos
Riko je dela na gradbišču pri Moskvi začel, še preden je bila z njimi podpisana pogodba.

"Ne bom šel po stopinjah Hilde Tovšak, nisem kriv in tožba ne bo uspešna. Investicija v Čehov je bila dober in zakonit posel, to bomo s strokovnimi mnenji tudi dokazali, saj posebna revizija, ki jo je naredila KPMG za Intereuropo, ni verodostojna in ne upošteva vseh dejstev," je po prvi obravnavi v odškodninski tožbi Intereurope, podjetja, ki ga je vodil tri leta do odstavitve februarja 2009, prepričan Andrej Lovšin.

Cvetke iz sodne dvorane

Ko se je julija 2007 z nadzorniki odpravil na ogled lokacije pri Moskvi, so dela na gradbišču že tekla, čeprav izvajalec uradno sploh še ni bil izbran. Lovšin pravi, da je bil tudi sam presenečen. Zakaj je Riko dela začel še pred podpisom pogodbe, ne ve; to bo kot priča razjasnil njegov prvi mož Janez Škrabec.

Očitki, da za posel ni pridobil več ponudb, ne držijo. Poizvedbo so poslali na različna podjetja, dobili štiri povratne informacije, najboljši je bil Riko. V sodni dvorani smo tudi slišali, da je Alen Bubnič (nekdanji vodja Intereuropine hčerinske družbe v Rusiji), ki je bil lani na sodišču sicer zaslišan v sklopu drugega, kazenskega postopka, februarja 2007 Lovšinu poslal dve elektronski sporočili. V njiju je opozoril, da ruski odvetniki odsvetujejo nakup zemljišč za Čehov in da bodo, če bo posel sklenjen, z njimi nehali sodelovati. Namesto odgovora mu je Lovšin, ki mu očitajo neskrbno vodenje poslov in prekoračitev pooblastil, poslal le pooblastilo za sklenitev pogodbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.