Slovenija
119 ogledov

Nedolžne fore najcenejšega Tušmobila

GRAFIKA mOBITEL grafika Žurnala24
Pregled cen. Preverili smo, kaj pri največjih mobilnih operaterjih dobite za približno 20 evrov. Pazljivo pri gostovanju v drugih omrežjih.

Največ za 20 evrov ponuja Tušmobil, a njegovi uporabniki na območjih, ki jih Tušmobil ne pokriva z lastnim omrežjem, še vedno gostujejo pri Mobitelu. Ponudba neomejenega klicanja in pošiljanja sporočil velja tudi v gostovanju, prenos podatkov pa ne.

Telefoni praviloma jasno izpišejo, ali ste v nacionalnem gostovanju, izjema so starejši modeli telefonov, ki niso bili kupljeni pri Tušmobilu. Vsi uporabniki pa lahko prenos podatkov v gostovanju preprosto izklopijo.

V Tušmobilu pravijo, da z lastnim UMTS-omrežjem pokrivajo dve tretjini prebivalstva, z omrežjem GSM/EDGE pa skoraj 98 odstotkov prebivalcev Slovenije.

Druga pomembna posebnost je, da sporočila iz paketa lahko pošiljate le v Slovenijo, če kratko sporočilo pošljete v tujino, pa stane 8 ali 20 centov, odvisno od ciljne države. Zanimivo je, da se MMS-sporočila, poslana v tujino, ne zaračunavajo posebej, ampak spadajo v zakupljeno kvoto.

Pri Mobitelu poudarjajo, da si lahko uporabniki izberejo tri številke in jih kličejo za petino ceneje ter da imajo brezplačen dostop do portala Planet, kjer lahko prebirajo novice, lahko pa tudi sodelujejo v programu zvestobe, ki prinaša ugodnosti.

Pri Simobilu smo upoštevali akcijske cene, ki veljajo le do 22. oktobra, potem se cene spremenijo. “Pomembni faktorji so tudi, po kakšni ceni so na voljo najbolj atraktivni telefoni, kako zmogljivo in razširjeno je omrežje ter kateri ponudnik se najbolj potrudi za svojo stranko,” pravijo v Simobilu.

Komentarjev 4
  • SF 10:26 20.oktober 2011.

    Tudi sama sem uporabnica tušmobila že več kot 4 leta in še nikoli nisem plačevala tako majhnih zneskov kot jih v teh letih. Oziroma vseh enot niti pokurim ne, plačujem pa 29 €.....pa še naj kdo reče, da je to ...prikaži večo nateg......vsi drugi operaterji so dragi kot hudič...:-) In strinjam se z komentarjem veseliveselko......tist ko ne zna naštimat na ročno izbiro operaterja......potem je za takega Čuk....najbolj ajnfoh telefon pred 12 leti

  • veseliveselko 16:51 17.oktober 2011.

    Na robu mesta??? V kateri kotlini? Imate 2 uri dan u taki bukojebini misliš,...ja tam pa morda res ni signala :)))) hehehe

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 19:42 16.oktober 2011.

    Pri Tušu sem prvo leto, telefona pa ne uporabljam za čvekanje. Na mesec imam dovolj 10 minut in 10 smsov. Dosti pa uporabljam telefon za prenos podatkov. Ta prenos je pa tako slab, da me spominja na glasovne modeme, ki ...prikaži več smo jih imeli pred dobrim desetletjem v računalnikih. Navadna žalost. H Tušu sem šel zaradi ugodne cene, ker so oglaševali, kako hitre povezave imajo. Na robu mesta (Idrija) sem pričakoval tudi močan UMTS signal, pa je le EDGE ali pa GSM. Kmalu se mi izteče pogodba in se vračam na Mobitel, plačeval bom malenkost dražje, vendar bom imel vsaj dovolj močan signal. H Tušu pa se ne bom nikoli več vrnil, ker opažam, da je vse skupaj navadna natega.